Mažos mergaitės tėveliai prašo pagalbos: padėkite pastatyti Patriciją ant kojų | Kas vyksta Kaune

Mažos mergaitės tėveliai prašo pagalbos: padėkite pastatyti Patriciją ant kojų

Patricijos šeimos asm. archyvo nuotr.

Spastinis dipleginis cerebrinis paralyžius – nors Patricijai dar tik rytoj sueis du metukai, mažajai mergaitei jau diagnozuota judesius stipriai ribojanti liga. Gydymas užsienyje kainuoja daug, tačiau jis padeda mergaitei nors šiek tiek judėti. Patricijos tėveliai prašo prisidėti ir padėti pastatyti jų dukrelę ant kojų.

Kaip rašoma „Patricijos paramos ir labdaros fondo“ feisbuko įraše, Patricija gimė 2022 m. balandžio 17 d.

„Deja, viskas nevyko taip kaip įsivaizdavau“, – rašo Patricijos tėveliai.

„Placentos atšoka, cezario pjūvio operacija, dukrytės pridusimas, gaivinimas, traukuliai, Patricijos perkėlimas į kitą ligoninę, kiekvieną kartą paskambinus į ligoninę girdėjom – būklė prasta, trys paros ant šaldomo kilimėlio, kad kuo mažiau pažeidimų turėtų, laukimas, vaistai, antibiotikai.“

Patricijos ir jos šeimos vėliau laukė gausybė tyrimų. Laimei, tyrimų rezultatai buvo daug žadantys. „Ligoninėje praleidom tris savaites ir penkias dienas. Išvykome su nusiteikimu, kad dirbti reikės, raida gali vėluoti“, – toliau rašoma pasakojime.

11 mėnesių Patricija neatsisėsdavo, neropojo, šliaužė nedaug

Kaip teigiama įraše, Patricijai sulaukus 3 mėnesių amžiaus, prasidėjo užsiėmimų kelionė. „Raidos centrai, privatūs užsiėmimai, kineziterapija į namus, sanatorijos, baseinai. 11 mėnesių Patricija pati neatsisėsdavo, neropojo, šliauždavo max metrą. Tada ir išgirdome apie „galimą“ diagnozę“, – rašoma „Patricijos paramos ir labdaros fondo“ įraše.

Pasakojime taip pat aptariama Patricijos diagnozė. „Spastinis dipleginis cerebrinis paralyžius – kuomet yra pažeistos labiau kojos. Dėl padidėjusio raumenų tonuso, turim ribotus judesius, spastiką raumenyse, ko pasekoje tie raumenys yra silpniausi, baimę judėti, trūksta mobilumo, padėčių keitimo“, – simptomus vardija Patricijos tėvai.

Bendraujant su panašaus likimo vaikų tėveliais Patricijos šeima suprato, jog mergaitei reikia dažnesnių ir intensyvesnių reabilitacijos sesijų. Deja, Lietuvoje dėl specialistų stygiaus, ilgų eilių bei kitų priežasčių, reabilitacijų tektų laukti ilgai.

„Kadangi vaikų smegenys plastiškos ir iki 3-7 metų galima pasiekti daug – laukti nėra ko“, – mintimis dalijasi šeima.

Įraše rašoma, jog Patricija šiandien jau pasėdi pati, kartais pati pakeičia pozą į ropojimo, su mamos pagalba paropoja keletą žingsnių.

„Pavasario pradžioje išvykome į Lenkijos reabilitacijos centrą „Olinek“. Gerų specialistų rankose, po intensyvaus darbo su vaiku, grįžus namo – atsirado motyvacija judėti. Įsigijome įtvarus – jų pagalba Patricija jaučiasi stabiliau ir gali pastovėti ilgiau įsikabinusi į baldą, pradeda nebijoti jau ir pasileisti! Žinoma sunku išlaikyti balansą, tad neprilaikius virsta, bet BANDO! O prilaikant už juosmens deda žingsnius! Kojos pinasi, skubam, griūnam, bet tas jos noras tai daryti! Atrodo išmoks vaikščioti – nepagausim!“ – džiugias akimirkas aprašo Patricijos tėveliai.

Kaina – didelė

Vienas važiavimas į „Olinek“ reabilitacijos centrą šeimai atsiėjo nemažą sumą pinigų.

„Įtvarai – 1690 eurų, reabilitacija – 1500 eurų (2 val. kineziterapija, 1 val. rankų terapija), krūvis vis daugiau sportuojant didės, tad ir procedūrų kaina atitinkamai skirsis… Apgyvendinimą pavyko už 600 eurų rasti. Na ir žinoma, kelionės išlaidos, maistas. Kaina tikrai didelė.

Mūsų tikslas – kuo daugiau ir kuo intensyviau sportuoti! Kad tik ką pasiekiam, to nepamesti! Neregresuoti…

Kita kelionė jau suplanuota gegužės 6 dieną „Olineke“ vėl. Labai laukiam“, – rašoma feisbuko įraše.

Kaip tik rytoj mažoji Patricija švęs savo antrąjį gimtadienį. Patiricjos tėveliai prašo padėti pastatyti mergaitę ant kojų, kad ji galėtų su bendraamžiais lakstyti kieme. Norintys padovanoti Patricijai žingsnius, gali prisidėti nurodytais rekvizitais:

  • Patricijos labdaros ir paramos fondas
  • Įmonės kodas: 306717620
  • LT427300010185471739
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA