Kruviną užpuolimą Kauno centre įvykdžiusiam L. Ščerbinskui – teismo leidimas vykti į SPA centrą | Kas vyksta Kaune

Kruviną užpuolimą Kauno centre įvykdžiusiam L. Ščerbinskui – teismo leidimas vykti į SPA centrą

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2024/04/05 21:46
R. Vilkelio nuotr.

Visuomenėje platų atgarsį sukėlusioje byloje, kurioje Kauno mafijos atstovai vidury dienos Laisvės alėjos kavinėje nesutarimus sprendė strypais ir kastetais, užpuldami varžovus daugybės niekuo dėtų aplinkinių žmonių akivaizdoje, vienas teisiamųjų, 31 metų Lukas Ščerbinskas iki nuosprendžio paskelbimo turės galimybę linksmai praleisti laiką Birštono SPA centre.

L. Ščerbinskui ir jo sėbrams šiuo metu yra skirta intensyvi priežiūra, uždėjus elektronines apykojes – be teismo leidimo jie gali išvykti iš namų tik būtinais atvejais, tokiais kaip vizitai pas gydytojus, advokatus ir pan.

Norėdami išvažiuoti už miesto ribų, kaltinamieji turi gauti teismo leidimą, t. y., reikia pakeisti kardomųjų priemonių sąlygas.

Kauno apylinkės teismas penktadienį padarė tokią išlygą 12 kartą teisiamųjų suole atsidūrusiam, anksčiau už grupinį išžaginimą, seriją plėšimų ir kitus nusikaltimus nuosprendžius išgirdusiam L. Ščerbinskui, kuris paprašė leisti jam balandžio 20 dieną Birštono SPA centre švęsti jo sužadėtinės 30-ąjį gimtadienį.

Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Tautvilė Merkevičiūtė.

„Atsižvelgta į tai, kad pagal dabartines nustatytas intensyvios priežiūros sąlygas asmeniui leidžiama nutatytam laikui išvykti iš gyvenamosios vietos, taip pat į tai, kad kaltinamasis iki šiol laikėsi visų jam teismo paskirtų kardomųjų priemonių sąlygų, į posėdžius atvyksta“, – teismo motyvus nurodė T. Merkevičiūtė.

Penktadienį taip pat buvo priimta nutartis vieno nukentėjusiųjų per išpuolį Laisvės alėjoje byloje, 43 metų Ryčio Sadausko, atžvilgiu.

Per užpuolimą sudaužytas artimas Kauno „Agurkinių“ gaujos vadeivos Sauliaus Velečkos-Agurko draugas, praeityje už automobilių vagystę teistas R. Sadauskas paprašė panaikinti jam suteiktą nukentėjusiojo statusą, tačiau šis prašymas buvo atmestas – teismas konstatavo, kad medikų konstatuoti sužalojimai patvirtina galimai jam padarytą žalą.

Kitas nukentėjusysis, Laisvės alėjoje smarkiai sudaužytas „Smailių“ gaujos vadeiva 50 metų Egidijus Smailys nutarė su teisėsauga žaisti slėptynių – nesirodo teismo posėdžiuose, jo nepavyko atvesdinti net ir policijai.

Panašu, jog žiauriai sumušti, į ligoninę pristatyti mafiozai nutarė visiškai nebendradarbauti su teisėsauga, neatskleisti tikrųjų nusikaltimo aplinkybių ir teisme.

Be L. Ščerbinsko, dėl išpuolio Kauno centre kaltinimai yra pareikšti 39 metų Vitalijui Zakrževskiui, 37 metų Edgarui Rezajevui, 30 metų Rokui Sipavičiui, buvusiam Europos K-1 mėgėjų bušido čempionui 28 metų Juozui Minkevičiui, 27 metų Tadui Mučinskui ir 26 metų Karoliui Kavaliauskui.

Dauguma jų praeityje buvo teisti už sunkius nusikaltimus. 2023 metų rugpjūčio 25-ąją Laisvės alėjoje vidury dienos į kavinę įsiveržę 8 kaukėti smogikai puolė talžyti keturis joje pietavusius vyrus, taip pat siejamus su nusikalstamu pasauliu. Pareigūnams pavyko sulaikyti septynis iš devynių įtariamųjų – du mafiozai, įskaitant ir galimą nusikaltimo užsakovą, vis dar slapstosi.

Manoma, kad Kauno gaujų karai šio išpuolio gali dar labiau suliepsnoti – jau buvo padegtas namas Kauno rajone, kuris gali priklausyti vieno įtariamųjų užpuolikų artimam giminaičiui.

Nusikalstamo pasaulio veikėjai, ko gero, santykius ir toliau aiškinsis patys, o teisėsaugai tvirtins, kad niekam pretenzijų neturi.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA