Lietuvos etnografijos muziejus kviečia į Velykų šventę | Kas vyksta Kaune

Lietuvos etnografijos muziejus kviečia į Velykų šventę

Velykos Lietuvos etnografijos muziejuje / R. Adomavičienės nuotr.

Velykų rytas, kai iš spintos traukiamos baltos siuvinėtos šventinės staltiesės, tylus pasiruošimas bažnyčiai, gardus močiutės pyrago kvapas iš krosnies, paslėptų velykaičių ir tirpstančio Velykės vaško vežimaičio ieškojimas šalna pasidengusiame sode. Velykinės sūpuoklės ir dainos. Giminės susibūrimas ir pakylėta, šventiška nuotaika pripildyti namai. Pasiilgot? Susitikime balandžio 1-ąją – antrąją Velykų dieną – Lietuvos etnografijos muziejuje, kur nuo 11 val. vyks tikriausia Velykų šventė su papročiais, tradicijomis ir bundančiu pavasariu.

Bažnytinio būgno gaudesys 12 val. kvies į šv. mišias muziejaus miestelio Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje.

Velykos Lietuvos etnografijos muziejuje / R. Žaltausko nuotr.

Miestelio aikštėje šurmuliuos mugė ir žaidimai, į kepyklėlę vilios šventinių meduolių kvapai, o smalsuolius muziejininkės Onutė ir Verutė pakvies dirstelėti į tradicinį Velykų vaišių stalą.

Kaip pažymima Lietuvos etnografijos muziejaus pranešime žiniasklaidai, šventės dirbtuvėlėse galėsite pasimokyti tradicinio kiaušinių marginimo vašku ir skutinėjimo paslapčių, sužinosite apie verbų drožinėjimą. O gal norėsite išsikarpyti popierinę puošmeną ir pasigrožėti Rasos Rainienės karpinių paroda?

Velykos Lietuvos etnografijos muziejuje / R. Žaltausko nuotr.

Muziejuje veiks ir piešimo dirbtuvėlės – galėsite nusipiešti spalvingiausių pavasario gėlių pievos atvirutę, kurią čia pat esančiame pašte, pridėję pavasariškų linkėjimų – ir išsiųsti.

Taip pat lauks viešnia – Velykų bobutė. Nepamirškite atsinešti ir savo velykinį margutį, nes vyks suneštinė 50-ies margučių paroda.

Sodybose pasitiks Velykų dainos ir lauks sūpuoklės, šokių rateliai. Kvies velykiniai žaidimai – kiaušinių ridenimas loveliais ir daužavimas, velykinis „krepšinis“, velykinis „golfas“, „Kosminio“ margučio ridenimas, šeimų estafetė su mediniais vežimėliais ir daugelis kitų.

Velykos Lietuvos etnografijos muziejuje / R. Žaltausko nuotr.

Šventės pabaigoje – smagūs šokiai su Kaišiadorių kultūros centro kapela „Geri vakarai“ ir folkloro ansambliu „Žilvita“.

Lietuvos etnografijos muziejuje – tikros močiutės Velykos, kur saulė ritinėjasi visą dieną.

Renginio programa čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA