Verbų sekmadienį – nemokamas Kauno muziejų lankymas | Kas vyksta Kaune

Verbų sekmadienį – nemokamas Kauno muziejų lankymas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. besitęsianti mėnesinė tradicija, kai muziejai paskutinį mėnesio sekmadienį atveria duris svečiams nemokamai, tęsiasi ir toliau. Tiesa, kovo 24 d. – priešpaskutinis mėnesio sekmadienis, nemokamą lankymą muziejai pasiūlė ankstesnį sekmadienį dėl kitą savaitę švenčiamų Šv. Velykų. Nemokamo muziejų lankymo modelis taikomas Kultūros ministerijai pavaldiems nacionaliniams ir respublikiniams muziejams.

Aviacijos muziejus kviečia dalyvauti renginiuose

Lietuvos aviacijos muziejaus (Veiverių g. 132, Kaunas) kviečia nupūsti žiemą nuo sparnų ir ruoštis pasiilgtam pavasariui.

Kaip teigiama aviacijos muziejaus internetinėje svetainėje, lankytojai laukiami ne tik Kauno lauko ekspozicijoje, kurioje vyks dvi nemokamos ekskursijos, prizai ir siurprizai vaikams, bet ir muziejaus padaliniuose: S. Dariaus gimtinėje muziejuje ir S. Girėno gimtinėje muziejuje. Tiesa, šie du įsikūrę toli nuo Kauno – Stepono Dariaus gimtinė-muziejus yra Dariaus km., Judrėnų sen., Klaipėdos r., tuo tarpu Stasio Girėno gimtinė-muziejus yra Vytogaloje, Upynos sen., Šilalės raj.

Nemokamos ekskursijos Kauno lauko ekspozicijoje vyks:

13 val. susitinkame prie Blanik sklandytuvo. Sklandymo čempionė ir rekordininkė Janina Paplauskaitė–Leonavičienė pasakos apie savo kelią į sklandymo olimpą, įvairius prietarus, talismanus ir kasdienes treniruotes;

14 val. – muziejaus direktoriaus Mindaugo Kavaliausko ekskursija „Muziejaus orlaiviai – kino ekrano herojai“.

Muziejus žada ir pramogų vaikams. Muziejaus tinkalpyje vaikai kviečiami ieškoti medalių.

„Padėk surinkti išsibarsčiusius lobio medalius, o radęs – keliauk į muziejaus infocentrą ir iškeisk į pasirinktą ženkliuką.

Akcija vyks sekmadienio renginio (Nemokamas muziejų sekmadienis) metu Kauno lauko ekspozicijoje. Prizų skaičius ribotas. Atvykęs žvalgykis aplink lėktuvus ir gal tau pasiseks.

Muziejus informuoja, jog renginių metu bus fotografuojama.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus siūlo gausų parodų pasirinkimą

„Kviečiame Verbų sekmadienį atšvęsti muziejaus parodose!“ – rašoma muziejaus „Facebook“ paskyroje.

M. K. Čiurlionio dailės muziejus (V. Putvinskio g. 55) sekmadienį kviečia aplankyti:

  •  William Kentridge freską „Kai esu miręs ir man reikia švelnumo“;
  • William Kentridge instaliaciją „Tu, kuris niekad neatvykai“;
  • Ekspoziciją „Lietuvos dailė XIV–XIX a.“;
  •  Ekspoziciją „Archaika: Liaudies menas XVIII–XX a.“;
  •  Ekspoziciją „Kryžių Lietuva“;
  •  Loretos Roževičiūtės-Elksnės ir jos kūrybinės grupės „Vėjo Rožė“ 3D autostereogramą „Trimatė pasaka“, sukurta pagal M. K. Čiurlionio kūrinį;
  • „DermArs“ gildijos kūrybinių odos objektų parodą „Gyvenimas meno formose“;
  • Parodą „Geltona moteris. Antano Samuolio (1899–1942) retrospektyva ir inspiracijos“.

 

Nemokamai apsilankyti kviečia ir IX forto muziejus

2024 m. kovo 24 d. (sekmadienį) nuo 10.00 val. iki 17.00 val. kviečiame Kauno IX forto muziejaus (Žemaičių pl. 73) ekspozicijose lankytis nemokamai, rašoma muziejaus internetinėse svetainėje.

Kasoje, esančioje IX forte, lankymosi dieną būtina pasiimti nemokamus bilietus. Esant dideliam lankytojų skaičiui, galimi lankytojų srauto ribojimai.

Atkreipiame dėmesį, kad kovo 24 d. neveiks paroda „Ikonos ant šovinių dėžių“. Ją aplankyti galima kitomis muziejaus darbo dienomis.

Apsilankyti kviečia ir Lietuvos švietimo muziejus

Vytauto pr. 52 įsikūręs Lietuvos švietimo muziejus lankytojus kviečia nemokamai apsilankyti nuo 10 iki 16 val.

Maironio lietuvių literatūros muziejus siūlys žaismingas veiklas

„Kovo 24 d., šįsyk – priešpaskutinį mėnesio sekmadienį, nuo 10 iki 16 val., visi norintieji Maironio lietuvių literatūros muziejaus (Rotušės a. 13) ir jo padalinių ekspozicijas gali aplankyti NEMOKAMAI! Taip pat Jūsų lauks nemokamos, žaismingos ir įtraukiančios veiklos. Nepraleiskite progos!“ – kviečia muziejaus darbuotojai.

Veiklos vyks skirtinguose padaliniuose.

12 val. Juozo Grušo namuose-muziejuje (Kalniečių g. 93) vyks nemokama ekskursija „Juozo Grušo namai – nuo tarpukario iki sovietmečio“.

13 val. Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13) vyks nemokamas edukacinis užsiėmimas suaugusiesiems „Išmanyk Maironį!“.

13 val. Salomėjos Nėries ir Bernardo Bučo namuose-muziejuje (S. Nėries g. 7) prasidės Salomėjos Nėries kūrybos skaitymų ciklas | 2 susitikimas.

Kviečia ir Vytauto Didžiojo karo muziejus

„Tikriausiai nepamiršote, kad šiais metais Velykos švenčiamos kovo 31 – balandžio 1 dienomis“, – rašoma muziejaus tinklapyje.

„Galėsite pamatyti ne tik šaunųjį „Harley Davidson“ motociklą, rodytą vakarykščiame „Karo muziejaus šortų“ epizode, tačiau ir kitą motociklą, naudotą Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų karių.

O taip pat galėsite pamatyti atkurtos Lietuvos karių naudotą ir tebenaudojamą lengvąją ir prieštankinę ginkluotę, dėvėtas uniformas. Eksponuojame ir retenybę – ir lietuvišką pistoletą-kulkosvaidį „Vytis“. Visos šios įdomybės – parodoje „Kartu mes esame stiprūs“, skirtoje Lietuvos narystės NATO dvidešimtmečiui paminėti“.

Lankytojų laukia ir dvi parodos, skirtos Ukrainos laisvės kovoms: „Karo anatomija. Ukraina“ ir „Plieno audrose“. Bus galima išvysti ne tik autentiškus reliktus iš karo Ukrainoje, bet ir įspūdingą ukrainiečių karių fotografijos projektą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA