Teismas atmetė skundą dėl Panemunės baseino statytojo | Kas vyksta Kaune

Teismas atmetė skundą dėl Panemunės baseino statytojo

BNS 2024/03/19 12:36
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė bendrovės „Urbasta“ skundą dėl Panemunės baseino statybos laimėtojo, juo lieka bendrovė „Verslo“.

Kaip nurodė Lietuvos apeliacinis teismas, „Urbasta“ prašė panaikinti Kauno savivaldybės administracijos sprendimą dėl naujo baseino Kauno Vaidoto gatvėje statybos laimėtojo nustatymo – pasiūlymų eilės sudarymo, laimėjusio pasiūlymo pripažinimo ir sutarties su laimėtoju sudarymo.

Be ieškovės, baseino statybos pirkime dalyvavo bendrovės „Verslo“ bei „VA statyba“. Paprašius pagrįsti neįprastai mažą kainą, laimėtoja pripažinta „Verslo“.

Bendrovės „Urbasta“ teigimu, laimėtojos pateiktas pasiūlymas neatitiko pirkimo sąlygų – kai kuri bendrovės siūloma įranga neatitiko techninės specifikacijos.

Apeliacinis teismas pripažino, kad Kauno savivaldybė, vertindama tiekėjų pasiūlymus, neturėjo pagrindo tikrinti, ar „Verslo“ pateikti pasiūlymo duomenys, taip pat galimos prekių tiekėjos „Aqua spektras“ komercinis pasiūlymas, kuriame buvo pateikiama informacija apie įrangą, atitinka pirkimo sąlygų techninę specifikaciją.

Byloje nustatyta, kad pagal pirkimo sąlygas tiekėjų kartu su pasiūlymais buvo prašoma pateikti užpildytus darbų kiekių žiniaraščius, juose nurodant bendrą darbų, medžiagų, prekių, įrenginių, sistemų kainą ir kitus įkainius, o pirkimo dokumentuose nurodyta, kad įrangos atitiktis techniniame projekte nustatytiems reikalavimams bus tikrinama sutarties vykdymo metu.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis per mėnesį gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

3 tūkst. kv. metrų ploto vieno aukšto Panemunės baseine suprojektuoti aštuoni 25 metrų ilgio plaukimo takeliai, 150 vietų žiūrovams, SPA zona ir baseinai vaikams.

Baseino statybų viešojo pirkimo konkursas paskelbtas pernai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA