Pradeda kaukti perspėjimo sirenos, į mobiliuosius siunčiami įspėjimai | Kas vyksta Kaune

Pradeda kaukti perspėjimo sirenos, į mobiliuosius siunčiami įspėjimai

Asociatyvi / lt72.lt nuotr.

Pirmadienį 10 val. visoje šalyje bus įjungtos bei tikrinamos gyventojų perspėjimo ir informavimo sirenos.

Tai valstybinio lygio civilinės saugos kompleksinių pratybų dalis. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad kovo 18 d. 08.00 – 17.00 val. šalyje vyks valstybinio lygio civilinės saugos pratybos „Krizių valdymo ir civilinės saugos sistemos subjektų veiksmai, įvykus branduolinei avarijai Baltarusijos Respublikos teritorijoje esančioje atominėje elektrinėje“.

Šių pratybų tikslas – patikrinti, kaip valstybės, savivaldybių ir kitos institucijos yra pasirengusios reaguoti galimos branduolinės avarijos atveju, taip pat į galimus išpuolius prieš įvairius infrastruktūros objektus ar valstybės institucijas, kaip vyktų gyventojų evakavimas iš skubių apsaugomųjų veiksmų veiklos zonos ir kt.

Išgirdus sirenų garsą gyventojai kviečiami įsijungti Lietuvos nacionalinį radiją ar televiziją, regioninius ar vietinius transliuotojus bei išklausyti skelbiamą informaciją.

Taip pat gyventojų prašoma nusistatyti savo mobiliuosius telefonus perspėjimo pranešimų gavimui. Šios instrukcijos ir detalesnė informacija skelbiama čia.

Po patikrinimo prašoma gyventojų užpildyti internetinę apklausą čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA