Sinoptikų prognozė: po šeštadienio pavasariški orai atsitrauks | Kas vyksta Kaune

Sinoptikų prognozė: po šeštadienio pavasariški orai atsitrauks

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio dieną iš vakarų artės ciklonas. Diena bus debesuota su pragiedruliais, tik vakariniame, šiaurės vakariniame šalies pakraštyje diena jau turėtų būti apniukusi.

Pradedant vakariniais rajonais į šalį plis trumpalaikiai lietūs, dažniausi ir gausiausi jie bus vakarinėje šalies dalyje, o šalies rytuose bus vietų kur lietaus visai neklius, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT).

Iš galingesnių debesų kai kur palis intensyviau, gali sugriaudėti ir perkūnija. Vidutinio stiprumo vėjas daugiausia pūs iš pietų, pietvakarių, 7-12 m/s greičiu.

Diena dar bus šilta, įdienojus temperatūra pakils iki 9-14 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus juntama vėsios Baltijos jūros įtaka, čia sušils iki 6-8 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį per šalį praslinks ciklono šaltasis atmosferos frontas. Vyraus debesuoti orai, daugelyje rajonų protarpiais lis, ryto valandomis vakariniuose rajonuose gali pasirodyti ir šlapdriba. Vėjas daugiausia pūs iš pietų, pietvakarių, 7-12 m/s greičiu. Į šalį ims veržtis šalto oro masė, temperatūra pažemės iki 0-5 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną prie mūsų šalies suksis ciklono centras, todėl dangų dengs tankūs debesys, žymesnių pragiedrėjimų tikimybė bus maža.

Daugelyje rajonų protarpiais lis, kris šlapdriba. Vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, pūs 7-12 m/s greičiu, pajūryje gūsiai sieks iki 16 m/s. Dėl šalį užplūdusios šalto oro masės ir tankių debesų temperatūra kils tik iki 2-7 laipsnių šilumos.

Pirmadienį ciklonas pamažu nyks ir trauksis. Vyraus debesuoti orai, naktį dar didesnėje šalies dalyje, dieną jau tik vietomis numatomi krituliai, tačiau daugiausia negausūs. Naktį vėjas papūs iš šiaurės vakarų, šiaurės ir sustiprės iki 8-13 m/s, pajūryje gūsiai sieks 15-17 m/s, o dieną sparčiai rims iki 5-10 m/s. Naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, vietomis formuosis plikledis, dieną sušils vos iki 1-6 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA