Kaune su rinkėjais susitikęs G. Nausėda sulaukė įvairių klausimų ir juodu kaspinu perrištos puokštės | Kas vyksta Kaune

Kaune su rinkėjais susitikęs G. Nausėda sulaukė įvairių klausimų ir juodu kaspinu perrištos puokštės

BNS / Dominykas Biržietis 2024/03/16 15:26
ELTA, D. Labučio nuotr.

Kaune šeštadienį neformaliam pokalbiui su pusšimčiu jį parėmusių rinkėjų susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda sulaukė klausimų apie laisvalaikį, kultūrą, švietimo ir LGBT bendruomenės teisių situaciją, politinį bendradarbiavimą.

Parašą už G. Nausėdą atidavęs parlamentaras, Laisvės partijos narys Tomas Vytautas Raskevičius, atvykęs su dviem bičiuliais, įteikė juodu kaspinu perrištą puokštę, kurią prezidentas netrukus perdavė susitikime dalyvavusiai kaunietei.

Šalies vadovas sakė taip pasielgęs, nes negalintis priimti dovanos. „Negaliu priimti. Jūs nesupyksite, jeigu aš padovanosiu šitą puokštę?“ – į V. Raskevičių kreipėsi G. Nausėda, perleidęs puokštę šalia stovėjusiai moteriai.

Zita prisistačiusi moteris teigė buvusi nustebinta tokios situacijos.

„Įteikė puokštę su juodu kaspinu. Nustebau, kad gėlės man. Užkliuvo gedulas, negalima šitaip, manau. Kažkaip kitaip reikia rasti pokalbį. Gėlės yra gėlės, o kaspinas yra savo ruožtu. Be abejo, keliaus į šiukšlyną. (…) Aišku, čia tik simbolis, bet linkėti kažkam mirties negalima“, – apie dovaną žurnalistams po susitikimo sakė moteris.

Prezidentas dėl tos pačios priežasties iš T. Raskevičiaus nepriėmė ir ženklelio su Lietuvos ir vaivorykštės vėliavų spalvomis.

Prezidentas susitikimui įpusėjus teigė sulaukęs visokių klausimų: apie laisvalaikį, šachmatus, žmogaus teises. Pasak šalies vadovo, „žinant, kas dalyvauja susitikime, nebuvo netikėtų klausimų, tikiuosi, į juos išsamiai atsakiau“.

„Na, žmonės taip dirba, performanso būdu. Gerbiu visas formas, kuriomis mėginama atkreipti dėmesį į LGBT teises. Viskas tvarkoje, aš tikrai mėgstu bendrauti su visais žmonėmis nepriklausomai nuo jų orientacijos“, – teigė G. Nausėda.

Seimo valdantiesiems priklausančios Laisvės frakcijos narys prezidento klausė, kaip jis matantis LGBT žmonių ateitį Lietuvoje, vakarietiškoje valstybėje per artimiausius penkerius metus.

G. Nausėdos nuomone, didesnis teisių suteikimas vienalytėms poroms „vyks lygiagrečiai su visuomenės požiūrio į LGBT žmonių situaciją kaita“.

„Manau, visuomenė keičiasi, visuomenės požiūris tampa liberalesnis ir reglamentavimą šitų santykių įteisinsime, ir manau, kad tai tikrai įvyks per artimiausius penkerius metus. Ar taip įvyks kaip jūs pageidaujate, siekiant maksimumo, šituo abejočiau. Bet, manau, tikrai teisiškai tai bus reglamentuota“, – kalbėjo prezidentas.

Jis taip pat sulaukė, kaip pats teigė, „gana politologinio“ klausimo dėl gerovės valstybės, darbo su ankstesne valdančiąją koalicija, galimo darbo su kita valdančiąją koalicija. G. Nausėda tvirtino, kad pavyko priimti sprendimus, pagerinusius neįgaliųjų situaciją.

„Jeigu gestų kalbos vertėjas buvo retas svečias, dabar tai priimtas standartas. Yra įstatyminių pakeitimų dėl negalią turinčių žmonių pensijų, geresnio infrastruktūros pritaikymo, sportininkų, turinčių negalią, premijų sulyginimo su kitais sportininkais. Manau, pavyko kokybinį lūžį pasiekti“, – šnekėjo šalies vadovas.

Jis taip pat pažymėjo tiek su praėjusia, tiek su šia Vyriausybe pavykus pasiekti, kad pensijos augtų.

Kalbėdamas apie politinį bendradarbiavimą, G. Nausėda teigė, kad „politikoje yra daug konkurencijos, kuri užgožia esminius dalykus“.

„Todėl darbas nebus paprastas. Valdžios ne visada gali bendradarbiauti tarpusavyje dažniausiai dėl konkurencinių dalykų. Ideologiškai, matyt, bus lengviau, bet politinė konkurencija nedings“, – teigė prezidentas.

Kauniečiai po susitikimo sakė norėję sužinoti, ką prezidentas galvoja apie jaunimą, pamatyti jį iš kitos pusės, sužinoti apie laisvalaikį ir politines pažiūras.

Susitikimo dalyviai teigė sužinoję, kad G. Nausėda mėgsta lankytis teatruose, mėgsta greitį, stebėti sporto varžybas, sportuoti pats.

Vasario pabaigoje G. Nausėda paskelbė įrašą, kuriame teigė mielai išgersiantis kavos su keletu asmenų pasirašysiančių už jo dalyvavimą prezidento rinkimuose, tai yra, su 5000-tuoju, 7500-tuoju, 10000-tuoju, 15000-tuoju ir 20000-tuoju pasirašiusiuoju. Jis paragino tokiais tapusius žmonės atsiųsti tą įrodančią ekrano nuotrauką.

T. Raskevičius tvirtino tapęs 15 000-uoju rinkėju, internetu pasirašiusiu už G. Nausėdą.

Po to, kai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė skundų dėl minėto kvietimo, prezidentas jį patikslino – sakė kviesiantis susitikti kavinėje, ne darbo metu, o už kavą pokalbio dalyviai turėsiantys susimokės asmeniškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA