Kaune elektrinių dviračių sezoną atidarė stebinantis „raidas“: neeilinė proga ir įdomi technika (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Kaune elektrinių dviračių sezoną atidarė stebinantis „raidas“: neeilinė proga ir įdomi technika (foto, video)

Kovo 1-2 dienomis Kaune vyko elektrinių dviratininkų itin lauktas reiškinys. Būrį entuziastų iš visos Lietuvos sutraukė „raidas“ – pasivažinėjimas senamiesčio gatvėmis su vis dažniau dviračių takuose ir miestuose sutinkamais elektriniais dviračiais ir ultra-lengvais motociklais. Toks reginys Lietuvoje organizuotas pirmą kartą, tačiau proga neeilinė ne tik tuo.

Tai, kad Kaune buriasi tikriausiai kiečiausia elektrinių dviračių bendruomenė, įsitikinti neužtrunka – reikia tik pamatyti, kaip atidaromas elektrinių dviračių sezonas. Kovos 1-osios vakarą miesto gatvės užsipildė gausybe šios transporto priemonės gerbėjų iš visos Lietuvos. Į išskirtinį nuotykį „E-bike Mega Ride“ elektrinių dviračių entuziastus sukvietė elektrinių dviračių bendruomenę „YouTube“ kanale buriantis kanalo „eKaunas“ kūrėjas Matas Rinkevičius.

Skaičiuojama, kad Kauno senamiesčio gatvėmis į „raidą“ išsiruošė virš 30 elektrinių dviračių entuziastų bendruomenės narių. Renginio organizatorius šypteli – skaičiai kuklūs, tačiau tikisi, kad kitą kartą susirinks bent dešimt kartų daugiau.

„Kai pats, lengvai tariant, gyvenu šiais elektriniais dviračiais ir motociklais, tai galimybės susitikti, suburti bendruomenę iš visos Lietuvos labai laukiau. Kadangi renginys vyko pirmą kartą, galima pasidžiaugti – elektrinių dviračių entuziastų išties daug, o šia proga į Kauną atvykstantys garsiai pasidžiaugė galimybe sudalyvauti tokiame nuotykyje, tapti tokios smagios bendruomenės dalimi, kurios kiti Lietuvos miestai kol kas neturi. O tuo pačiu tai tapo proga pasidžiaugti nuostabiu naktiniu Kauno senamiesčiu ir centru“, – dalijasi Matas.

Renginys „Raidas“ / Organizatorių nuotr.

Organizatorius juokiasi, kad po tokio, kelias valandas trukusio, elektrinių motociklų „raido“ norinčių pailsėti nebuvo – susitikimo kulminacija tapo vakarėlis su didžėjaus „Mix’o“ muzika sparčiai besiplečiančio verslo centro „Rangon“ teritorijoje, kur penktadienį elektrinių dviračių ir motociklininkų entuziastams atidaryta nauja elektrinių dviračių meka bei bendruomenės traukos centras „Two Wheels Empire eCustom Loft“.

Čia buriasi entuziastai, modifikuoja savo elektrinius motociklus Lietuvoje gaminamomis dalimis, ruošiasi varžyboms, bei turi galimybę įsigyti Kaune gaminamus elektrinius motociklus „Zbike“, „Rubbee” elektrinių dviračių pavaras, taip pat Kaune gaminamas kito pasaulinės sėkmės sulaukusio brando „MTB Hopper“ rampas.

Tiesa, vien „raidu“ ir linksmybėmis elektrinių dviračių sezono atidarymas neužsibaigė. Šeštadienį šio sporto mėgėjai ir vėl būrėsi Žemuosiuose Šančiuose, prie Juozapavičiaus pr. 104b numeriu pažymėto pastato. Čia jie galėjo ne tik stebėti įspūdingą triukų šou, bet ir patys pasinerti į iššūkių maratoną – pasivažinėti uždaroje aikštelėje ant vieno rato, išbandyti MTB Hopperio rampas bei pademonstruoti savo po žiemos modifikuotus elektrinius motociklus.

Renginys „Raidas“ / Organizatorių nuotr.

„Nors šiemet šios iniciatyvos ypatingai laukėme, nes ją pažymėjo itin džiugi proga, atvėrusi entuziastams duris į naujus elektrinių dviračių namus Kaune, tačiau ne mažiau džiugesio kelia ir mintis, kad savo susibūrimus pamažu plėsime, tad tai taps ne vien pasivažinėjimais mieste, bet ir masinėmis varžybomis, ir čempionatais, į kuriuos bus kviečiami visi nuo mažiausių iki didžiausių elektrinių dviračių ir motociklų vairuotojų.

Pirmas toks renginys „E-Bike LT“ vyks jau per Kauno dienas, gegužės 25 dieną. Tai yra Lietuvos Motosporto Federacijos organizuojamas renginys, kuris gavo finansavimą iš pasaulinės FIM motosporto federacijos skatinti elektrinių transporto priemonių bendruomenių plėtrą, rengti varžybas, tad Kauno Filharmonijai numatytoje teritorijoje, H. ir O. Minkovskių gatvėje, tądien bus surengtas neeilinis renginys – miesto šventė, į kurią registracija bus paskelbta visai netrukus mūsų socialinių tinklų kanaluose: Visi elektriniai dviračiai ir motociklaiElektriniai kalnų dviračiai – EMTB LietuvaSportiniai elektriniai motociklai – Surron Zbike ETMX Talaria Stark. Tai, be abejonės, bus rimtas įvykis Kaunui“, – įsitikinęs M. Rinkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA