P. Motiejūnas turėtų toliau vadovauti Eurolygai, du Europos krepšinio turnyrai susijungs į vieną | Kas vyksta Kaune

P. Motiejūnas turėtų toliau vadovauti Eurolygai, du Europos krepšinio turnyrai susijungs į vieną

delfi.lt 2024/03/06 14:15
Paulius Motiejūnas / R. Tenio nuotr.

Paulius Motiejūnas ir toliau turėtų vadovauti Eurolygai, o Europos krepšinio padangėje atsiras naujas turnyras, skelbia ispanų dienraščio AS žurnalistas Ricardo Gonzalecas.

P. Motiejūnas praėjusią vasarą Eurolygos vadovu paskirtas vienerių metų laikotarpiui, tačiau šis turėtų būti pratęstas jau artimiausiu metu.

AS rašo, kad lietuviui šį mėnesį bus įteikta nauja, ilgalaikė sutartis ir jis tęs darbus kaip lygos vadovas.

Kartu pridedama, kad Abu Dabyje greičiausiai įvyks trys iš eilės Eurolygos finalo ketvertai, skaičiuojant nuo kito sezono. Už tokią galimybę turnyrui bus sumokėta net 75 milijonai eurų.

Taip pat pabrėžiama, kad artimiausiu metu Dubajaus ekipa nepapildys Eurolygos šeimos – visų pirma savo galimybes jis turės pasitikrinti antrame pagal pajėgumą Europos krepšinio turnyre.

O šis bus pasikeitęs – AS tvirtina, kad ilgokai sklandžiusios kalbos virs kūnu – Europos taurės ir FIBA Čempionų lygos turnyrai turėtų susijungti nuo 2025-2026 m. sezono.

Šioje lygoje varžytųsi daugiau nei 30 klubų, o trečiu turnyru liktų FIBA Europos taurė, kurioje žaidžia silpnesnės komandos.

Teigiama, kad FIBA jau informavo Čempionų lygos klubus apie laukiančias permainas, tačiau derybos dar gali užtrukti keletą mėnesių.

„Abi pusės sutarė, kad keturių turnyrų – per daug“, – rašo R. Gonzalecas.

Europos taurės varžybose šį sezoną rungtyniavo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Vilniaus „Wolves“, o FIBA Čempionų lygoje – Vilniaus „Rytas“.

Eurolygos ir FIBA vadovų santykiai pastaruoju metu išgyvena atšilimą, kai šių organizacijų prezidentų postus užėmė buvę legendiniai krepšininkai – atitinkamai serbas Dejanas Bodiroga ir ispanas Jorge Garbajosa.

Vasarį abiem pusėms pirmą kartą pavyko suderinti tvarkaraščius, o tai leido Europos čempionato atrankos varžybose dalyvauti Eurolygos krepšininkams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA