Padėka už ištikimybę – kavinės „Kavalierius“ baristų bučiniai ant stiklo (foto) | Kas vyksta Kaune

Padėka už ištikimybę – kavinės „Kavalierius“ baristų bučiniai ant stiklo (foto)

Moderato Patašini 2024/03/02 08:00
/ Moderato Patašini nuotr.

Prieš daugiau nei dvejus metus Kauno centre, J. Gruodžio ir I. Kanto gatvių kampe, duris atvėrusi kavinė „Kavalierius“ garsi ne tik skania kava bei įvairiais skanėstais, bet ir padėkos akcija lankytojams, kokios iki šiol nebuvo ne tik Kaune, bet, ko gero, ir Lietuvoje.

Antrojo gimtadienio proga kavinės vadovai sugalvojo ištikimiausiems lankytojams skirti… Baristų bučinių nuotraukas ant vitrinų stiklo.

„Įprasta versle pirkėjams bei lankytojams skirti lojalumo, nuolaidų ar panašias korteles. Mes pasirinkome tokį padėkos būdą. Pasirodo, lyg ir neapsirikome“, – pasakojo kavinės vadovas Ignas Juozapavičius.

Įgyvendinti šią idėją mielai sutiko kaunietis gatvės fotografas Remis Ščerbauskas, bene labiausiai išgarsėjęs KEKS 2022 metu sukūręs galybės teigiamų vertinimų sulaukusio bučinių ant stiklo fotodarbų ciklą.

Fotosesijos metu kavinėje dirbo 8 baristai, beje, tiek pat ir dabar: Ignas, Aldas, Ieva, Gabija, Gytis, Nedas, Ernestas bei Kaune studijuojantis japonas Hirotaka. Būtent tiek jų bučinių šiuo metu ir puošia kavinės vitrinas.

Dveji veiklos metai daug, ar mažai?.. Pasak kavinės vadovo, tai nėra daug, tačiau per tą laikotarpį jau susiformavo nemažas nuolatinių (apie 75 procentai) lankytojų skaičius. Baristai žino ne tik jų vardus, ką veikia gyvenime, kokią kavą kas mėgsta, bet ir keturkojų vardus, kurie taip pat čia mielai laukiami.

„Vieną kartą suskaičiavau, kad iki pietų kavinėje pabuvojo net 25 šuniukai“, – šypsosi už baro taip pat besisukiojantis Ignas. Kol lankytojai bendrauja, geria kavą, nepamiršti būna ir keturkojai, gaunantys skanukų.

Kadangi didžioji dalis lankytojų jaunimas (greta esančios „Aušros“ gimnazijos moksleiviai bei studentai), jau tapo įprasta, kad šalia būna ir mokslui ar tiesiog pramogai skirtas kompiuteris.

„Kai kurios kavinės nelabai to mėgsta, nes, pasak jų, tada lankytojai nevalgo ar kuo nors nesigaivina. Tačiau mes laikomės kito principo“, – sako I. Juozapavičius, pridūręs, kad laikomasi vienos svarbios, ir bene privalomos taisyklės.

„Baristui neužtenka vien mokėti skaniai paruošti kavą, jis privalo būti geras psichologas bei turėti daug įgūdžių bendraujant su klientais“, – sako Ignas, jau daug metų dirbantis šiame kavos versle.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA