Kauno rajone gyvenančiam Izraelio piliečiui – kaltinimai dėl neteisėtai įgytų ir parduotų automobilių | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone gyvenančiam Izraelio piliečiui – kaltinimai dėl neteisėtai įgytų ir parduotų automobilių

BNS 2024/02/22 16:00
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Bendrovės direktoriui, Kauno rajone gyvenančiam 61-erių Izraelio piliečiui, pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymo bei organizavimo, dokumentų klastojimo.

Vyras jau anksčiau buvo teistas dėl panašių veikų.

Bendrovės vadovas kaltinamas neteisėtai įgijęs bei pardavęs 56 automobilius, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis nuo 2017 metų liepos iki 2018 metų gruodžio pagamino 56 netikras automobilių įgijimo bei jų pardavimo už 352 tūkst. 800 eurų sutartis ir jas realizavo, perduodamas nieko apie nusikalstamą veiklą nežinančiai bendrovės buhalterei.

Atliekant bendrovės mokestinį patikrinimą, Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai paprašė pateikti automobilių įsigijimo sutartis ir pinigų priėmimo kvitus. Įtariama, kad direktorius pagamino visus reikiamus dokumentus, įrašydamas kitų asmenų vardus ir šiuos netikrus dokumentus ne kartą pateikė pareigūnams.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroro teismui perduotoje baudžiamojoje byloje nurodytos šešios galimai padarytos nusikalstamos veikos.

Kaltinamasis 2017 metais jau buvo nuteistas už apgaulingą finansinės apskaitos tvarkymą ir organizavimą. Iš tuomet jam paskirtos 3 tūkst. 766 eurų baudos kol kas yra išieškota tik nedidelė jos dalis.

Kaip nurodoma pranešime, per pastaruosius metus vyras du kartus baustas administracine tvarka už netinkamą dokumentų tvarkymą ir kliudymą pareigūnams vykdyti savo funkcijas. Jam paskirta bendra 690 eurų piniginė bauda vis dar nėra sumokėta.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus tyrėjai. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ovidijus Vasiliauskas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA