Olimpiniame krepšinio atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis | Kas vyksta Kaune

Olimpiniame krepšinio atrankos turnyre – Lietuvos rinktinės rungtynės naktimis

delfi.lt 2024/02/19 10:10
Asociatyvi / Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė / ELTA, J. Kalinsko nuotr.

Lietuvos rinktinė Puerto Rike vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre žais tada, kai mūsų šalyje jau bus vidurnaktis.

FIBA paskelbus tvarkaraštį paaiškėjo, kad mūsiškiai liepos 2 d. turnyrą pradės maču su Meksika. Vietos laiku jis startuos 20.30 val., kai Lietuvoje jau bus 1.30 val.

Liepos 3 d. lauks susitikimas su Dramblio Kaulo Krantu, jis vietos laiku numatytas 17.30 val. (Lietuvos – 20.30 val.).

Pusfinaliai numatyti liepos 6 d. Lietuvos laiku jie prasidės 21 val. ir lygiai vidurnaktį. Finalas įvyks liepos 7 d. 23 val. Lietuvos laiku.

Keturi olimpiniai atrankos turnyrai vyks liepos 2-7 d. Tik jų laimėtojai iškovos teisę varžytis Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kurios prasidės liepos 27 d.

Burtai Lietuvai lėmė žaisti atrankos turnyro Puerto Rike A grupėje, kur mūsiškių varžovais bus Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas. B grupėje žais Italija, Bahreinas ir Puerto Rikas.

Lietuviai sužais po vieną susitikimą su savo grupės komandomis, o dvi geriausios rinktinės žengs į pusfinalį, kur lauks geriausių B grupės ekipų iššūkis.

Be Puerto Riko turnyrai bus surengti Rygoje, Pirėjuje ir Valensijoje. Tikru mirtininkų atrankos turnyru tapo Pirėjuje vyksiantis turnyras. Čia dėl vienintelio kelialapio grumsis Graikija, Slovėnija, Kroatija ir dar trys rinktinės. Latviams dėl kelialapio teks kautis su Sakartvelu, Brazilija, Juodkalnija, Filipinais ir Kamerūnu.

Be šeimininkų prancūzų, kelialapiais į Paryžiaus olimpines žaidynes pasaulio čempionate apsirūpino Vokietija (1), Serbija (2), Kanada (3), JAV (4), Australija (10), Pietų Sudanas (17) ir Japonija (19).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA