M. Šabūnienė: svarbiausias dalykas, kurį turime kaip Tauta – savo valstybę | Kas vyksta Kaune

M. Šabūnienė: svarbiausias dalykas, kurį turime kaip Tauta – savo valstybę

Meida Šabūnienė / Straipsnio autorių nuotr.

Branginkime, saugokime ir, jei prireiks, apginkime. Tokiais palinkėjimais Vasario 16-ąją pasitinka visuomenininkė Meida Šabūnienė, pabrėžianti, kad Lietuvos valstybės atkūrimo diena svarbi kiekvienam iš mūsų.

„Kai 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Taryba savo posėdyje paskelbė „atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę“, per tą laiką mūsų valstybei teko daugybė išbandymų. Istorinę datą, kaip žinoma, ilgainiui keitė skaudus mūsų tautai laikotarpis – sugriauti likimai, trėmimai, lietuviškos tapatybės menkinimas ir mėginimas rusifikuoti ne tik Lietuvą, bet ir kitas tautas, nenoromis patekusiomis į sovietizacijos ir rusifikacijos traukinį“, – sako M. Šabūnienė.

Pasak jos, kiekvienas iš mūsų turėtų tinkamai įvertinti šią dieną: iškelti prie namų trispalvę, tuo parodant ne tik pagarbą Lietuvos valstybės atkūrimo signatarams, gynėjams, bet ir įprasminti savo pasiryžimą toliau gyventi, siekti, mylėti Lietuvą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Šis ryžtas neturėtų priklausyti nuo to, kaip kiekvienas iš mūsų vertiname dabartines politines aktualijas, ekonominę ir socialinę situaciją. Svarbiausias dalykas kurį turime kaip Tauta – savo valstybę – nepriklausomą, jau įsitvirtinusią ir tarptautinėje arenoje. Visam tam pamatus ir padėjo tie Lietuvos Tarybos nariai, signatarai, kuriems pirmininkavo Jonas Basanavičius“, – teigia M. Šabūnienė.

1918 m. vasario 16 d. Nepriklausomybės Aktas buvo priimtas remiantis tautų apsisprendimo teise, lietuvių tautos valia ir Lietuvių konferencijos nutarimu.

„Galbūt kai kam ši diena atrodo tik eilinė šventė, kuomet nereikia eiti į darbą, tačiau net ir dabar peržvelgus visus istorinius įvykius, sekusius po šio Akto priėmimo, jo įgyvendinimas buvo pažymėtas didvyriškos kovos mūšiais. Šis Nepriklausomybės Aktas 1918-1920 m. apgintas mūsų karių krauju kovose su bolševikais, bermontininkais ir Lenkija. Visada turime prisiminti, kad laisvę ir valstybę atkūrėme ne gavę ją dovanų, o tam ant aukuro paaukoję labai daug likimų. Vien todėl man ši diena nėra tik tušti žodžiai“, – sako M. Šabūnienė.

Pasak jos, kai 2023 m. rudenį žmonės klausdavo, už ką balsuoti Raseiniuose, kai ji kandidatavo vienmandatėje Raseinių-Kėdainių apygardoje, ji visada pabrėždavo, kad balsuoti reikia už tikrus šalies patriotus, kurie, prireikus, galėtų apginti šalį ir imtis drąsių sprendimų.

M. Šabūnienė sveikina Vasario 16-osios proga visus, kurie prisimena Nepriklausomybės Akto kainą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA