Svarbią dieną kauniečiai paminėjo neįprastu būdu | Kas vyksta Kaune

Svarbią dieną kauniečiai paminėjo neįprastu būdu

Skaitytojo nuotr.

Vasario 16-ąją, nepriklausomybės dieną, išskirtinė draugų grupė nusprendė pažymėti neįprastu būdu – plaukdami baidarėmis nuo Kauno hidroelektrinės iki Nemuno santakos. Šis renginys, kuriame dalyvavo 12 baidarių ir vienas įspūdingas plaustas, puoštas milžiniška Lietuvos vėliava, matuojančia 5 metrus pločio ir 10 metrų ilgio, simbolizavo draugystę, bendrystę ir meilę Tėvynei.

Renginio organizatoriai pasirinko šią ypatingą dieną neatsitiktinai. Vasario 16-oji – tai laisvės ir nepriklausomybės šventė, kurią šiemet nuspręsta paminėti neįprastu, tačiau prasmingu būdu, jungiant gamtos grožį, fizinį iššūkį ir tautinį pasididžiavimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Plaukimas prasidėjo ryte, nuo Kauno hidroelektrinės, kur dalyviai rinkosi prieš pat saulėtekį, pasirengę kelionei. Grupės nariai, tarp kurių buvo tiek patyrusių vandens turizmo entuziastų, tiek ir naujokų, įveikė keliasdešimt kilometrų maršrutą, keliaudami istoriniais Nemuno vingiais.

Plaukimo metu dalyviai ne tik mėgavosi stulbinančiais Lietuvos peizažais, bet ir sustojo prie svarbių kultūros ir istorijos objektų, kur buvo galima sužinoti daugiau apie šalies praeitį ir dabartį. Plaukimo kulminacija tapo atvykimas į Nemuno santaką, kur plaustas su didžiule Lietuvos vėliava buvo iškilmingai pakeltas, o dalyviai susirinko bendrai nuotraukai, simbolizuojančiai vienybę ir bendrystę.

Ši šventė buvo ne tik proga pažymėti svarbią datą Lietuvos istorijoje, bet ir puiki galimybė kiekvienam dalyviui asmeniškai patirti laisvės ir nepriklausomybės jausmą, plaukiant per vieną gražiausių šalies upių. Renginys taip pat priminė apie bendrystės svarbą ir tai, kad kartu galime pasiekti daugiau, net ir pramogaujant ir mėgaujantis laisvalaikiu.

Ši nekasdieniška iniciatyva sulaukė didelio dalyvių ir palaikymo iš vietos bendruomenių, įrodydama, kad tradicijas galima puoselėti ir naujovėmis, kurios stiprina bendruomeniškumą ir tautinį identitetą. Renginys neabejotinai įeis į šios draugų grupės istoriją kaip vienas iš įsimintiniausių nuotykių, o Lietuvos vėliavos vaizdas, plazdantys virš Nemuno, įamžins šią dieną kaip simbolį meilės šaliai ir jos laisvei.

Penktadienį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pranešė nekasdienį reginį pastebėjęs per namų langus, o pamatytas vaizdas, kaip teigia, griebė už širdies.

„Sujaudino pamatytas reginys kaip nepriklausomybės dieną Nemunu plukdinama Lietuvos trispalvė. Per „Kaunorama“ namų langus vaizdas neapsakomas ir labai imantis už širdies“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ rašė kaunietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA