Kauno rajono savivaldybė pagerbė Nepriklausomybės akto signatarus | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybė pagerbė Nepriklausomybės akto signatarus

KRS nuotr.

Rytoj visa Lietuva minės valstybės gimtadienį – prieš 106 metus, vasario 16-ąją Lietuva atkūrė savo nepriklausomybę ir lietuvių tauta tapo laisva. Šiandien galime švęsti ir džiaugtis ir už tai turime būti dėkingi Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signatarams.

Kauno rajono savivaldybė nepamiršta savo istorijos ir savo tautos didvyrių, todėl kasmet, vasario 16-osios išvakarėse, pagerbia pakaunės krašte gyvenusius signatarus: Praną Dovydaitį ir Joną Vailokaitį.

Meras Valerijus Makūnas ir vicemerė Raminta Popovienė gėlių vainiku ir žvakelėmis papuošė Prano Dovydaičio paminklą Čekiškėje, kuris pastatytas prie signataro vardu pavadintos gimnazijos, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Signataras mirė Sibire ir nėra tiksliai žinoma jo palaidojimo vieta, todėl prie gimnazijos įrengtas paminklas įprasmina šio Lietuvai iškilaus žmogaus atminimą. Pagarbą signatarui P. Dovydaičiui atidavė ir gimnazijos bendruomenė.

J. Vailokaitis amžinojo poilsio atgulęs Paštuvos kapinėse, šalia brolio kunigo Juozapo. Batniavos seniūnijos gyventojai kasmet susirenka prie signataro kapo, prisimena jo nuveiktus darbus, labdaringą veiklą.

Šiandien čia skambėjo tautiška giesmė, Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataro Leono Milčiaus eilės, dainos Lietuvai, kapą papuošė gėlių žiedai ir žvakelės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA