Prie obelisko statybų prisidėjo ne tik Kauno savivaldybė | Kas vyksta Kaune

Prie obelisko statybų prisidėjo ne tik Kauno savivaldybė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pagaliau atskleista, ką vengė pasakyti per surengtas obelisko policijai atidengimo iškilmes Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis (kažkada pats dirbęs milicijoje ir epizodiškai – atkurtos nepriklausomos Lietuvos policijoje).

Obelisko, pastatyto Vytauto parko papėdėje vis dar nepradėtoje renovuoti Laisvės alėjos atkarpoje, ties Vytauto prospektu, pastatymo išvakarėse buvo skelbta, kad ši kūrinį savivaldybė pastatė savo lėšomis (o tai – 215 tūkstančių eurų). Tačiau per iškilmes nutylėta, kiek surinkta šiam paminklui (?) pastatyti aukų. Bet žadėta šia informacija pasidalinti su visuomene.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ šio pažado nepamiršo ir todėl keletą savaičių palaukęs, oficialiai kreipėsi į savivaldybę, klausdamas, kokio dydžio suma buvo surinkta obeliskui statyti.

Visuomenei, gal net ir tai jos daliai, kuri sunkiai suduria galą su galu, ne taip svarbu, ar iš tikrųjų obelisko pastatymas buvo nulemtas mero pirtelėje, besitariant buvusiems bendradarbiams. O gal meras pirtelės neturi, ir redakciją pasiekusi neoficiali informacija – tik gandai? Nedetalizuokime…

Mokesčių mokėtojams, tikėtina, kur kas svarbiau žinoti, ar bent dalis jų sudėto savivaldybės biudžeto išlaidų bus kompensuota šio „akcento“ pastatymą inicijavusios policijos veteranų organizacijos surinktos aukomis.

Obelisko Lietuvos policijai pristatymas

Šią savaitę iš Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus gavome štai tokį laiškelį:

„Dalinamės atsakymu į jūsų klausimą, kiek iš policijos obelisko iniciatorių surinktų aukų grįžo į miesto biudžetą?

Policijos, visuomenės ir Lietuvos policijos veteranų asociacijos parama obeliskui „Ginti. Saugoti. Padėti.“ šiai dienai siekia daugiau kaip 8 tūkst. eurų“.

p.s. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai atkreipė portalo žurnalistų dėmesį ir į kitą to paties Vytauto prospekto akcentą ne taip toli nuo obelisko. Galima sakyti, užsibuvusį akcentą, nors jo „galiojimo laikas” jau pasibaigė.

Istorinių Senųjų Kauno kapinių prieigose tebestovi „Kauno – Europos kultūros sostinė 2022“ – reklaminis ženklas – keturios butaforinės K raidės. Nepaisant to, kad 26 milijonus eurų kainavęs projektas jau tapo praeitimi.

Šmaikštautojai įsitikinę, kad dabar prie mokyklos, Vytauto prospekte, to pasibaigusio europinio projekto ženklu žymima sovietmečiu ten stovėjusio paminklo, vadinto „keturių komunarų“ vardu, vieta…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA