Kaunietį nustebino trispalvės ant tilto: kaip nuskalbtos kojinės pakabintos | Kas vyksta Kaune

Kaunietį nustebino trispalvės ant tilto: kaip nuskalbtos kojinės pakabintos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitgalį mieste pasivažinėjęs kaunietis pastebėjo ant M. K. Čiurlionio tilto plevėsuojančias Lietuvos vėliavas, kurios vyrui suplazdėjo ne pačiomis gražiausiomis spalvomis.

„Šiandien pravažiuojant per M. K. Čiurlionio tiltą mane nemaloniai nustebino ale iškilmingas papuošimas „Trispalvių vėliavų“ prie kiekvienos atramos – stulpo. Jos nublukusios, nudėvėtos, savo spalvą praradusios vėliavėlės. Čia kaip nuskalbtos kojinės pakabintos“, – riebiai apie šeštadienį pastebėtas trispalves tėškė kaunietis Gediminas.

Vyras pastebi, kad artėjant Valstybinei šventei – Vasario 16-ajai – trispalvės turėtų atrodyti reprezentatyviau. Pasak jo, kiekvienas turėtų didžiuotis savo šalimi ir ją mylėti.

„Juk artėja Vasario 16-oji. Kažkaip atrodo nekaip??? Trispalvė – Tautos simbolika, o iškabinta nuvalkiota, nudėvėta ir…

Nežinau, bet man rūpi, kad jeigu jau minim tokias (red. past. – šventes) kaip Vasario 16-oji, Kovo 11-oji, turime pasistengti kiekviename pilietyje surasti tą ugnelę dėl kurios turėtume didžiuotis savo Tėvyne, savo Šalim. Net jeigu ir tik mažytė Trispalvė. Mylėkim savo šalį“, – ragino naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė naujienų portalui teigė, kad prieš Valstybines šventes yra peržiūrimas visų dekoracijų reprezentatyvumas – ar jų medžiaga nepažeista, nenublukinta saulės, lietaus, sniego ar vėjo.

„Minimos Trispalvės pirktos praeitais metais. Dekoracijos yra iš plono perforuoto audinio, todėl spalva atrodo ne tokia ryški, tačiau kitokio audinio negalima kabinti ant tiltų dėl techninių reikalavimų“, – situaciją dėl kauniečio pastebėtų vėliavų ant M. K. Čiurlionio tilto nusakė A. Augonė.

Vasario 16-oji yra svarbi diena ne tik šaliai, bet ir istorijai. Ji davė pradžią Kovo 11-ajai, o svarbiausia, laisvai tautai. Šią dieną mini ir švenčia įvairiausi Lietuvos kampeliai.

Artėjančią Valstybės atkūrimo dieną Kaunas paminės skambiai, pagerbiant valstybingumo kūrėjus ir puoselėtojus. Kauniečiams ir miesto svečiams paruošta šventinė programa – renginiai, koncertai, nemokamos ekskursijos ir parodos, filmų peržiūros.

Pagrindiniu valstybingumo dienos akcentu taps miesto dovana visai Lietuvai – apdovanojimų ceremonija ir šventinis koncertas „Aš – dalis Tavęs“.

Nemokami bilietai į šventinį koncertą buvo platinami vasario 5 dieną platformoje kakava.lt – vienam asmeniui skirta iki dviejų bilietų. Žinomų atlikėjų koncerto ir apdovanojimų televizijos žiūrovai taip pat galės stebėti nuo 19.30 val. ir per TV3 televiziją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA