Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą vyks unikali darbo ir karjeros mugė – žada galimybes kiekvienam | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą vyks unikali darbo ir karjeros mugė – žada galimybes kiekvienam

Mugė „Turime Tau darbą“ / Organizatorių nuotr.

Kovo 14 dieną pirmą kartą Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks darbdavius ir darbuotojus suvedanti mugė „Turime Tau darbą“. Renginyje susiburs įmonės ir organizacijos, ieškančios komandos pastiprinimo bei potencialūs darbuotojai, besidairantys naujų karjeros galimybių.

Anot mugę organizuojančios bendrovės „Festivus“, pagrindinis renginio tikslas – padėti tiek Lietuvos, tiek užsienio kapitalo įmonėms efektyviai pristatyti turimas laisvas pozicijas ir pritraukti naujus darbuotojus, o darbo ieškantiems – išvengiant ilgų darbo pokalbių susipažinti su grupe darbdavių ir išsirinkus labiausiai patikusius jau tą pačią dieną aplikuoti.

„Tikime, kad šioje mugėje naujas galimybes ras kiekvienas, nepaisant amžiaus, patirties, ar išsilavinimo“, – sako renginio organizatoriaus „Festivus“ marketingo vadovė Živilė Kurienytė.

Pavasarį vyksiančiame renginyje žada dalyvauti ne viena didelė įmonė, tarp jų – „Ryanair“ oro linijų kompanijos techninio aptarnavimo bazė „Kaunas Aircraft Maintenance Services“, trumpiau – „KAMS“. Pasak bendrovės personalo specialistės Linetos Gedminaitės, didelėje įmonėje darbuotojų paieškos tęsiasi nuolatos: „Šiuo metu Mūsų bendrovėje atrankų procesai vyksta nenutrūkstamai ir artimiausiu metu tikimės komandą papildyti apie 300 naujų darbuotojų“, – pasakoja „KAMS“ atstovė.

Paklausta, kokie įmonės lūkesčiai „Turime Tau darbą“ mugei, personalo specialistė tikina, jog renginyje ieškos ne tik patyrusių ekspertų, bet ir aviacijos entuziastų, norinčių pakeisti kvalifikaciją.

Mugė „Turime Tau darbą“ / Organizatorių nuotr.

Pasak Ž. Kurienytės, vienas mugės „Turime Tau darbą“ tikslų – mažinti vis dar augantį nedarbo lygį Lietuvoje. Anot statistikos departamento, šių metų pradžioje bedarbių skaičius lyginant su gruodžio mėnesio duomenimis išaugo dar 11,7 tūkstančių. Sausio 1 d. šalyje bendrai registruota per 162 tūkst. nedirbančių asmenų.

„Šiuo renginiu norime paskatinti pokytį, įkvėpti žmones žengti naujais karjeros keliais, imtis iššūkių ir augti. Tikimės, kad mugė parodys lankytojams, kiek profesinių galimybių gali pasiūlyti Kaunas“, – pasakoja „Festivus“ atstovė.

Be įmonių, „Turime Tau darbą“ mugėje taip pat laukiamos ir įvairios mokymo įstaigos: universitetai, kolegijos bei profesinio mokymo centrai, norintys pristatyti studijų ar mokymo programas moksleiviams ir asmenims, siekiantiems persikvalifikuoti ir įgyti naujų įgūdžių.

Tokio pobūdžio renginys Kaune bus rengiamas pirmą kartą, o balandžio 6 d. Klaipėdoje įvyks jau ketvirtoji didelio populiarumo uostamiestyje sulaukusi „Turime Tau darbą“ mugė.

Dalyvių skaičius ribotas. Daugiau informacijos: https://www.turimetaudarba.lt/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA