Lėčiau nei įprasta plaukusi R. Meilutytė liko už pasaulio čempionato pusfinalio borto | Kas vyksta Kaune

Lėčiau nei įprasta plaukusi R. Meilutytė liko už pasaulio čempionato pusfinalio borto

delfi.lt 2024/02/12 09:44
Rūta Meilutytė / DELFI nuotr.

Kataro sostinėje Dohoje prasidėjo antroji pasaulio plaukimo čempionato diena.

Ją skirtingai atidarė lietuvės Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova, abi kovojusios dėl vietos moterų 100 metrų rungties krūtine pusfinalyje.

Rūta ir Kotryna abi pasirodė šeštajame atrankos plaukime, tačiau tik vienai jų pavyko prasibrauti tarp šešiolikos geriausiųjų.

Tai pasisekė padaryti 22-ejų metų K. Teterevkovai, distanciją įveikusiai per 1:06.85 min. ir finišavusiai antrai, o bendroje įskaitoje užėmusiai šeštą vietą.

Savo ruožtu gerokai lėčiau nei įprasta plaukusi R. Meilutytė nuotolyje užtruko 1:07.79 min. ir savo plaukime buvo tik šešta, o bendroje rikiuotėje – septyniolikta.

Tuo metu kaunietis Erikas Grigaitis penktajame vyrų 100 metrų nugara atrankos plaukime užfiksavo 55,48 sek. rezultatą ir buvo devintas.

Bendroje 53 dalyvių įskaitoje mūsiškio rezultatas buvo 29-as. Į vakare vyksiantį pusfinalį pateko 16 geriausiai pasirodžiusių sportininkų.

E. Grigaičio karjeros rekordas – 54,71 sek. Vietai pusfinalyje reikėjo plaukti greičiau nei per 54,24 sek.

Ryte greičiausias buvo Pietų Afrikos plaukikas Pieteris Coetze (53,32 sek.).

Primename, kad Katare dalyvaujanti Lietuvos plaukimo rinktinė yra rekordinio dydžio – dar niekad pasaulio pirmenybių nešturmavo net 13 šalies plaukikų.

Vietas Paryžiaus žaidynėse jau yra užsitikrinę keturi Lietuvos atstovai – D. Rapšys (200 m, 400 m laisvu stiliumi), R. Meilutytė (100 m krūtine), Aleksas Savickas (200 m krūtine) ir K. Teterevkova (100 m, 200 m krūtine).

Pasaulio plaukimo čempionatas Dohoje tęsis iki vasario 18 dienos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA