Sukčiai įsisiautėjo – apsimetinėja „McDonald’s“ atstovais | Kas vyksta Kaune

Sukčiai įsisiautėjo – apsimetinėja „McDonald’s“ atstovais

delfi.lt 2024/01/24 17:31
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Greito aptarnavimo restoranų tinklas „McDonald’s“ įspėja savo klientus vengti sukčių pinklių internete.

Tinklas fiksuoja atvejus, kai apsimesdami „McDonald’s“ atstovais Lietuvoje sukčiai internetu siūlo dovanų ir didelių nuolaidų patiekalams. Taip nusikaltėliai mėgina apgauti restoranų klientus ir pasisavinti jų duomenis, skelbiama tinklo išplatintame pranešime.

Pastarosiomis savaitėmis ypač pagausėjo bandymų sukčiauti, kai susikūrę netikras paskyras socialiniuose tinkluose, daugiausia „Instagram“ ir „Facebook“, piktadariai bando apsimesti „McDonald’s“ ir restorano vardu siūlo įsigyti didelius kompleksus už labai mažą kainą.

Vartotojams sukčiai nurodo iš anksto atlikti mokėjimą ir pateikti asmeninius duomenis. Tokiu būdu nusikaltėliai išvilioja žmonių pinigus ir pasisavina duomenis, o joks maistas nėra pristatomas.

Apie pastebėtus bandymus sukčiauti bendrovė yra pranešusi policijai ir pateikusi prašymus blokuoti apgaulingą turinį socialinėse platformose, tačiau problema kol kas išlieka.

Dėl to „McDonald’s“ primena savo klientams, kad patiekalų galima užsisakyti tik trimis būdais: restoranuose, per oficialią „McDonald’s“ mobiliąją programėlę ir per oficialius „McDonald’s“ maisto pristatymo partnerius „Wolt“ ir „Bolt“.

Pabrėžiama, kad visos akcijos ir specialūs pasiūlymai, kuriuos pateikia visame pasaulyje garsus restoranų tinklas, skelbiami tik oficialioje „McDonald’s“ interneto svetainėje Lietuvoje.

„McDonald’s“ restoranai Lietuvoje savo klientams rekomenduoja imtis papildomų atsargumo priemonių ir pranešti apie pastebėtus bandymus sukčiauti. Patariama atidžiai vertinti reklamas internete – paspaudus visada patikrinti atsidariusio puslapio adresą ir kitas nuorodas. Pastebėjus, kad reklamos socialiniuose tinkluose veda į sukčių pinkles, geriausia apie tai pranešti policijai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA