Verslo elitas triukšmingai atšventė gražią sukaktį | Kas vyksta Kaune

Verslo elitas triukšmingai atšventė gražią sukaktį

/ „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

AB Volfas-Engelman įmonės pastato ketvirtame aukšte įkurdinta jauki galerija nors sunkiai, tačiau sutalpino visus svečius, ketvirtadienio vakarą susirinkusius paminėti Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) 35-ąsias veiklos metines. Tiesa, būsimoms šventėms šios įmonės generalinis direktorius Marius Horbačauskas, nuo 2021-ųjų vadovaujantis asociacijai, žadėjo galeriją praplėsti papildomomis patalpomis.

Bet šįsyk minint KKDA asociacijos 35-metį, pakako erdvės verslo elito atstovams iš Kauno, Kėdainių bei iš pakaunės ar Plungės.

Po trumpo įžanginio asociacijos prezidento M. Horbačausko pasveikinimo šventės vedėjas Vytautas Rumšas (jaunesnysis) į sceną pakvietė prieš 35-erius metus Lietuvoje sublizgėjusį talentą – dainininką Egidijų Sipavičių, ir nuskambėjo jo bei muzikantų grupės atliekama daina „Gera“. Lyg viso vakaro leitmotyvas, nes, kiek matėsi iš šalies, gerai šventėje jautėsi tiek asociacijos pirmeiviai, tiek šiandien tęsiantys šios organizacijos veiklą jauni verslininkai.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) 35-osios veiklos metinės / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Iš scenos skambėjo nemažai gražių žodžių, skirtų verslo asmenybėms. Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Jankauskas prisiminė organizacijos pradininkus, kartu – ir amžinybėn jau iškeliavusį Bronislovą Lubį bei kitus. Dėkojo KKPA už indėlį į Lietuvos ekonomiką, į eksporto plėtrą, pasidžiaugė, kad asociacija jau jungia 75 narius.

„Vilnius dabar kuria didžiausią pridėtinę vertę Baltijos šalyse. Neabejoju, kad į viršūnes gali šokti ir Kauno kraštas. Gal kokiais 2031-aisiais, tereikia tik kelių sąlygų, kad augimas visoje šalyje būtų spartesnis“, – sakė V. Janulevičius, Ir tarp tų sąlygų paminėjo…gimstamumo didinimą Lietuvoje.

Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas priminė, jog verslininkai – žmonės, kurie dažnai eina priekyje ir valstybės kūrime. „Žmogaus pašaukimas – eiti ir šitą pasaulį daryti geresne vieta. Verslui negali pritrūkti kūrybiškumo, įžvalgumo, kad kiti žmonės patikėtų idėja, kartu kurtų ir padovanotų Tėvynei gražiausią versiją, kurią mes pašaukti nešti į šį pasaulį“, – taip gražiai pasveikino arkivyskupas šventės dalyvius.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) 35-osios veiklos metinės / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Žinoma, nuskambėjo KKPDA 35-mečio renginyje ir daugiau sveikinimų – aukštųjų mokyklų rektorių, Kauno bei Kauno rajono merų, Seimo ar miesto savivaldybės tarybos narių.

„35-eri metai prabėgo su didele bendruomene, gražiais planais bei darbais. Vienydama įmones, krašto pramonininkų asociacija turi 12 narių ir iš Kauno rajono“, – sakė šio rajono meras Valerijus Makūnas, netrukus su džiaugsmu ir pasididžiavimu paminėdamas įmonių „Hegelmann“, „Freda“, „Garlita“ ir kitų vardus. Dėkojo asociacijai už partnerystę, duodančią gerus rezultatus.

Paskui kalbėjo buvę Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vadovai. Ilgiausiai vadovavęs organizacijos prezidentas ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos buvęs viceprezidentas Jonas Guzavičius pasakojo, kaip sėkmingai asociacija bendradarbiavo su institucijomis, ir pripažino, kad visi nuveikti darbai – tikrai dideli. KKPDA vykdomosios direktorės: tiek buvusi, Edita Gudišauskienė, beje, prisipažinusi, kad savo darbinės karjeros pradžioje alaus darykloje, kur vyksta šventinis vakaras, dirbo operatore, tiek esama, Reda Stankevičienė, kalbėjo apie tai, kas nuveikta, kad Kauno regionas būtų augantis ir pritrauktų daugiau investicijų, o taip pat – stiprintų ryšius su bendruomenėmis.

Kad ir kaip dėl garsiai skambėjusios galerijoje muzikos buvo sunku susikalbėti tarpusavyje šventės dalyviams, tačiau matėsi, kad dauguma jų, ypač vyresnės kartos, išsiilgę bendravimo. Ir gal nelabai norėjo klausytis oficialių kalbų, nes glėbesčiavosi, šnekėjosi, dalinosi savo prisiminimais. Bet, kai prasidėjo apdovanojimai, visi vieningai plojo tiems, kurie buvo pasveikinti.

Už ilgametį darbą ir indėlį į organizacijos veiklą bei kitus nuopelnus kai kam atiteko Profesijos riterio apdovanojimas. Už gražią draugystę su KKPDA „Metų nominaciją“ pelnė Plungės verslininkų asociacija, už metų iniciatyvą – „SDG“, nemažai apdovanojimų šventėje buvo įteikta bendrovių „Kauno grūdai“, „Gerovė“ bei kitų atstovams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA