Kaune – susitikimas su fotografais A. Morozovu ir T. Kazakevičiumi | Kas vyksta Kaune

Kaune – susitikimas su fotografais A. Morozovu ir T. Kazakevičiumi

Organizatorių nuotr.

Sausio 17 d., 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks susitikimas su fotografais Artūru Morozovu ir Tadu Kazakevičiumi. Autoriai dalinsis savo patirtimi apie kūrybinį bendradarbiavimą plėtojant seriją apie Lietuvos bažnytkaimių gyventojus „Sekma diena“, kurią kurti pradėjo 2021 metais.

Artūras Morozovas (g. Kaune, 1984 m.) yra Lietuvos dokumentinės fotografijos kūrėjas. Nuo 2006 m. pradėjęs dirbti fotožurnalistu, nušvietė įvairius Lietuvos bei Europos įvykius, nagrinėjo jautrias socialines temas: dokumentavo karinius konfliktus Sakartvele, Ukrainoje, pokonfliktines situacijas Čečėnijoje, Palestinoje, fiksavo suaktyvėjusią pabėgėlių iš Sirijos ir kitų arabų šalių migraciją į Europą. Nors A. Morozovo kilmė fotografijoje ateina iš žiniasklaidos lauko, kūrėjas atstovauja Lietuvos humanistinės fotografijų tradiciją, fiksuoja gyvenimą Lietuvoje, kurio epicentre – žmogus savo kasdienoje.

Autoriaus fotografijos spausdintos The Washington Post, The New York Times, The Guardian, Al Jazeera, Der Spiegel ir kt.. Jis yra ir vienas iš pirmosios Baltijos šalyse šiuolaikinių medijų agentūros Nara.lt įkūrėjų.

Tadas Kazakevičius (g. Šiauliuose, 1984 m.) yra Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis dokumentinės fotografijos atstovas, savo kūryboje dažnai susikoncentravęs į humanistinę jos kryptį ir žmogaus gyvenimo istorijas. Šiuo metu autorius dirba ties keliais tęstiniais fotografiniais ciklais, analizuojančiais industrinio darbuotojo bei tikėjimo, kaip bendruomeninio ryšio temas.

Jo fotografiniai ciklai „Tai, ko nebebus “ (2014 – 2018) ir „Tarp Dviejų Krantų“ (2018 – 2020) buvo pripažinti prestižiniuose World Press Photo, Leica Oskar Barnack, Lens Culture Exposure apdovanojimuose ir plačiai eksponuoti Lietuvoje ir užsienyje. Autoriaus darbai pristatyti leidiniuose TIME, The Guardian, Financial Times, The New Yorker, The Sunday Times, Monocle, Le Monde, The British Journal of Photography.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA