Premjerė: svarbu prisiminti, kodėl esame laisvi ir kokią didelę kainą už tai sumokėjome | Kas vyksta Kaune

Premjerė: svarbu prisiminti, kodėl esame laisvi ir kokią didelę kainą už tai sumokėjome

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė šeštadienį dalyvauja Sausio 13-ajai skirtuose renginiuose – Laisvės gynėjų dienos minėjime ir Laisvės premijos įteikimo ceremonijoje Seime, Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje, o taip pat žuvusiųjų pagerbime sostinės Antakalnio kapinėse, rašoma Vyriausybės pranešime žiniasklaidai.

„Sunku patikėti, kad nuo Sausio įvykių, amžiams įsirėžusių į mūsų tautos ir kiekvieno iš mūsų sąmonę, jau prabėgo trisdešimt treji metai. Ypač svarbu nuolatos iš naujo prisiminti, kodėl esame laisvi ir kokią didelę kainą už tai sumokėjome. Dabartinių brutalių karų kontekste dar kartą įvertinkime tiek laisvės, tiek kiekvienos gyvybės reikšmingumą ir pastangas jas išsaugoti.

Esame amžinai dėkingi visiems, kurie ryžtingai apgynė Lietuvos valstybę, kai to labiausiai reikėjo. Laisvės gynėjų drąsa ir pasiaukojimas mus įkvepia, bet kartu įpareigoja. Turime būti pasirengę atremti bet kokį išpuolį. Sausio įvykiai mums primena, kad turime ne tik puoselėti, bet ir sugebėti apginti tai, ką turime, kas esame.

Kiekviena karta turi savo laisvės kovą, o valstybės gynimas ir auginimas yra ne vienkartinis įvykis, bet nuolatinis apsisprendimas. Branginkime, puoselėkime ir kovokime už savo laisvę“, – minint Sausio 13-ąją sakė Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA