A. Kandroto-Celofano bandymai dalyvauti prezidento rinkimuose bliūkšta | Kas vyksta Kaune

A. Kandroto-Celofano bandymai dalyvauti prezidento rinkimuose bliūkšta

ELTA 2024/01/11 17:45
VRK posėdis, A. Kandrotas / ELTA, J. Elinsko nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija antrą kartą nesutiko registruoti Antano Kandroto savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

Pastarasis sprendimas priimtas ketvirtadienį. Pažymima, kad prašymas registruoti jį dalyvauti 2024 m. prezidento rinkimuose buvo atmestas, nes pretendentas į kandidatus nepateikė dokumento apie jo vardu atidarytą banko sąskaitą, kuri būtų skirta politinei kampanijai.

„Vietoje to, pretendentas į kandidatus VRK pateikė iš skirtingų bankų gautus atsisakymus atidaryti jam sąskaitą“, – nurodoma pranešime.

Tai jau antrasis kartas, kai A. Kandrotas neregistruotas savarankišku politinės kampanijos dalyviu prezidento rinkimuose. Ankstesnis sprendimas dėl neregistravimo buvo priimtas 2023 m. gruodžio 15 d.

Tiesa, aktyvistas buvo jį apskundęs, tačiau VRK skundą atmetė.

Rinkimų kodeksas numato, kad registruojantis savarankišku politinės kampanijos, kartu su kitais dokumentais, VRK turi būti pateiktas dokumentas, kuriuo patvirtinama, kad registruojamo asmens vardu yra atidaryta banko sąskaita, kuri bus naudojama kaip rinkimų politinės kampanijos sąskaita.

A. Kandrotas-Celofanas anksčiau yra teistas už finansinius nusikaltimus. Paskutinį kartą asmuo jam nepalankų teismo sprendimą išgirdo šių metų lapkričio pabaigoje – Kauno apygardos teismas A. Kandrotą-Celofaną pripažino kaltu dėl sukčiavimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, neteisingo duomenų pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Šis teismo sprendimas dar nėra įsiteisėjęs.

A. Kandrotas-Celofanas yra kaltinamasis šiuo metu Vilniaus apylinkės teismo nagrinėjamoje 2021 m. riaušių prie Seimo byloje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA