E. Gelažninkienė greičio ruože prasibrovė į greičiausių dešimtuką | Kas vyksta Kaune

E. Gelažninkienė greičio ruože prasibrovė į greičiausių dešimtuką

Organizatorių nuotr.

Dakaro raliui įpusėjant, artėjame ir prie smėlingų bei kopų kupinų „Tuščiojo ketvirčio” dykumų. Po smėlį šiandien nardė ir Emilijos bei Arūno Gelažninkų SSV klasės bagis. Džiugu, kad tai padaryti pavyko išties sėkmingai ir treniruotės veikia – ekipažas dieną pabaigė užtikrintai įsitaisydamas greičiausiųjų dešimtuke, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Rytą E. Gelažninkienė nestokojo geros nuotaikos, tačiau minėjo, kad atsipalaiduoti ir galvoti, jog maždaug šimtas kilometrų vien kopomis bus lengvai įkandamas, tikrai neverta.

„Gali atrodyti, kad šiandien sudėtingiausia dalis bus 508 kilometrų pervažiavimas iki starto. Žinoma, bus ką veikti, kelias ilgas, nuobodus, bet šimtas kilometrų vien kopomis, manau, yra daugiau nei pakankamai. Organizatoriai visuomet pasistengia, kad per lengva nebūtų. Bet esame nusiteikę gerai, laukiame kopų. Kasdien kapstomės iš dugno ir kol kas sekasi, tai ir nuotaikos gerėja, ir tiesiog jaučiamės geriau”, – mintimis prieš startą dalijosi sportininkė.

Organizatorių nuotr.

Kad kopos komandai – nesvetimos ir mėgiamos, rodo ir dienos rezultatas. Penktosios ralio dienos kopas „Rentway Dakar Team” įveikė per 1 val. 53 min. ir 39 s., nuo greičiausio ekipažo atsilikdami kiek mažiau nei 9 minutėmis. Preliminariai ekipažas penktajame greičio ruože užėmė 10-ąją vietą.

„Grįžom vėl su šviesa, jei tiksliau – su prieblanda. 118 kilometrų kopose pralėkė gana greitai. Vienintelė problema – reikia dar sureguliuoti amortizatorius, kadangi šiandien visi smūgiai mums buvo gana stiprūs ir negalėjome važiuoti dar greičiau.

Bet kaip apšilimui prieš dvi maratonines dienas, kurias vieni praleisime dykumoje, manau, greičio ruožas buvo tobulas. Jokių klaidų nepadarėme, tiesiog smagiai, gražiai pravažiavome”, – teigė E. Gelažninkienė.

Organizatorių nuotr.

A. Gelažninkas paantrino pilotei, kad diena buvo smagi. „Šiandien navigacija buvo labai paprasta, tad pavyko neklysti ir surasti visus kelio taškus. Apšilimas labai geras, belieka tik pailsėti prieš maratoną.”

Šiandien vakarą ekipažas dar praleis su komanda, o išaušus rytui, keliai beveik pusantros paros išsiskirs. Dalyvių lauks šių metų ralio naujovė – „Tuščiuoju ketvirčiu” (ang. Empty Quarter) vadinamoje dykumoje organizuojamas „48h chrono” greičio ruožas. Dalyviai startuos nurodytu laiku ir laikrodžiams išmušus 16 val. vietos laiku turės prisistatyti į artimiausią dykumos bivaką. Čia nebus aptarnaujančio serviso ar galimybės miegoti kemperiuose – visi dalyviai lygūs, nakvos dykumoje, palapinėse.

Sekančią dieną, gavę starto signalą dalyviai turės tęsti varžybas iki finišo linijos. Per dvi dienas ekipažai turės įveikti 572 kilometrus greičio ruožo ir dar 209 kilometrus pravažiavimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA