Pareigūnai apklausė devynmetės pagrobimu įtariamą vyrą | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai apklausė devynmetės pagrobimu įtariamą vyrą

BNS / Augustas Stankevičius 2024/01/10 11:11
/ Asociatyvi R. Tenio nuotr.

Pareigūnai trečiadienį ryte apklausė mergaitės pagrobimu Kaune įtariamą vyrą, pranešė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Kiek žinau, ryte pirminė apklausa kažkokia buvo. Ar dar bus apklausų, kiek jų bus – nukreipiu į prokurorą“, – žurnalistams trečiadienį sakė policijos pareigūnų vadas.

Anot jo, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl vaiko pagrobimo, tačiau tyrimo eigoje „gali atsirasti kitų straipsnių“.

R. Požėla nekomentavo, ar įtariamasis pripažįsta savo kaltę.

Trečiadienio naktį vykusios spaudos konferencijos metu R. Požėla minėjo, kad mergaitės pagrobimas gali būti susijęs su „Šiaurės prospekto garažų istorijomis“. Vėliau trečiadienį generalinis komisaras teigė, kad būtent šioje vietoje ir buvo atlikti procesiniai veiksmai.

„Mūsų nuomone, tie veiksmai gali būti reikalingi. Finalas parodė, kad tai, ką mes radome, ką mes pamatėme, buvo labai informatyvu. O ar ten buvo anksčiau įvykdyta nusikalstamų veikų, neatmetu, kad gali būti ir šio ikiteisminio tyrimo dalis, gali būti kreipimųsi į visuomenę su prašymais pasisakyti, jeigu kažkam kažkas kažkada yra nutikę. Klausimas atvertas ir lauksime informacijos iš žmonių“, – sakė R. Požėla.

Pasak R. Požėlos, policija nenori dalintis daugiau detalių apie vykstantį tyrimą, kad jam nepakenktų.

„Kas šiandien naktį buvo pasakyta, kažkiek galbūt ir per daug detalių buvo pasakyta. Visi mes žmonės, mums visiems tos emocijos virė. (…) Kalbėti reikia, aišku, tas kalbėjimas turi būti atsakingas, nepakenkti tam pačiam tyrimui“, – teigė R. Požėla.

Kauno policija vėlai antradienį vakare pranešė garaže Kaune radusi nuo sekmadienio ieškotą devynmetę mergaitę. Su ja kartu buvo ir pagrobimų įtariamas 42 metų vyras.

Pareigūnai kol kas nekomentuoja, kokie buvo nusikaltimo motyvai.

2014 metais gimusi mergaitė dingo, kai sekmadienį apie 16.30 val. iš namų Kaune išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi važiuoti į parduotuvę. Iki jos ji nenuvyko.

Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA