Kauno policija davė nurodymus dingusios mergaitės ieškantiems gyventojams – Kas vyksta Kaune

Kauno policija davė nurodymus dingusios mergaitės ieškantiems gyventojams

ELTA 2024/01/08 13:26
/ R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities policija kartu su savanoriais intensyviai tęsia sekmadienio vakarą dingusios devynerių metų mergaitės paieškas. Policijos teigimu, reaguojant į gautą pranešimą, tiriama ir vaiko pagrobimo versija.

„Vakar sulaukėme pranešimo 22 val. 45 min., kad maždaug 17 val. toje vietoje galimai buvo pastebėta nepilnametė, vyras ir nenustatytos markės automobilis. Tačiau kol kas ši informacija nei patvirtinta, nei paneigta. Absoliučiai visos versijos yra tiriamos ir toliau vykdoma nepilnametės paieška“, – Eltai teigė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė.
Ji pabrėžia, kad šiuo metu policijos pareigūnai naujai instruktuojami, kaip efektyviai tęsti mergaitės paieškas.

„Šiuo metu toliau vyksta naujas instruktažas visų tų, kurie dirba paieškoje. Vėl persiskirstome teritorijas, paieška ir toliau vykdoma fiziškai, kita dalis pareigūnų toliau dirba su įvairiais vaizdo įrašais, kurių yra didelis kiekis“, – sakė Kauno apskrities VPK atstovė.

O. Vaitkevičienė atkreipia dėmesį, kad prie paieškų naktį aktyviai prisijungė Raudonojo Kryžiaus atstovai, taip pat miesto gyventojai.

„Darbavosi ne tik mūsų pareigūnų pajėgos, prisijungė ir Raudonojo Kryžiaus savanoriai, taip pat gyventojai, visuomenė aktyviai ne tik jungėsi į bendruomenę socialiniuose tinkluose, bet ir to pasekoje telkė pajėgas ir vėliau nakties metu, kartu su pareigūnais, ieškojo dingusios nepilnametės“, – sakė policijos atstovė, pažymėdama, kad nakties metu paieškoje dalyvavo daugiau nei 100 gyventojų.

„Tai gyventojai tikrai labai aktyviai prisijungė fizinėse paieškose, kai kurie net turėjo įrangą, kuri tiktų naudoti nakties metu“, – pridūrė ji.

Visgi Kauno apskrities policijos atstovė prašo tyrimui reikšmingą informaciją turinčių gyventojų ja kuo skubiau pasidalinti su pareigūnais, o ne platinti viešojoje erdvėje.

„Mūsų prašymas pats didžiausias, kad tie, kurie turi iš tikrųjų tyrimui reikšmingą informaciją, pirmiausiai apie tai parašytų ne socialiniuose tinkluose, o nedelsiant paskambintų skubios pagalbos telefonu ir informuotų pareigūnus“, – sakė O. Vaitekvičienė.

Policija ragina tikrinti šulinius, laiptines ir vandens telkinius

Dingusios mergaitės ieškantiems gyventojams Kauno policijos pareigūnai pateikė atnaujintas instrukciją, kaip vykdyti paiešką.

„Ieškome mergaitės, devynerių metų amžiaus. Jos požymiai – apie 1,40 metro ūgio, liekno kūno sudėjimo“, – į susirinkusiuosius kreipėsi mergaitės paiešką koordinuojantis policijos pareigūnas.

Pasak jo, mergaitė su savimi turėjo telefoną ir juodą kuprinę, todėl paieškų metu ieškoma paties vaiko arba jo daiktų.

„Laikomės drausmės, išsirikiuosime ir praeiname tą teritoriją. Pasižiūrime šulinius, laiptines, vandens telkiniai, gal kažkas yra įlūžę šviežiai. Yra įvairios versijos. Jeigu kažką randate įtartino, informuojate savo sektoriaus pareigūną, jie susisiekia su paieškos organizatoriumi ir dirbame toliau“, – sakė policijos pareigūnas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas (AVPK) pareigūnai vykdo mergaitės (gim. 2014 m.) paiešką. Anot policijos, nepilnametė sekmadienį iš namų, esančių Kaune, išėjo ir iki šiol negrįžo.

Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Anot policijos, paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos gatvėje. Policija prašo gyventojų, kurie sekmadienį, maždaug nuo 16.20 iki 17.20 val., važiavo Chemijos gatve ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus.

Asmenis, žinančius nepilnametės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, policija prašome kreiptis į Kauno AVPK pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubios pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA