Iš galo startavę Gelažninkai: nuo vidurio trasos nematėme kelio | Kas vyksta Kaune

Iš galo startavę Gelažninkai: nuo vidurio trasos nematėme kelio

/ Organizatorių nuotr.

Vieninteliai SSV klasės atstovai Emilija ir Arūnas Gelažninkai Dakarą pradėjo skaudžiu krikštu – taranu nuo kito ekipažo paskutiniuose prologo kilometruose. Akimirką pasirodė, jog taip ilgai lauktas ir išsvajotas ralis pakibs ant plauko, kadangi nebuvo aišku, ar pavyks laiku suremontuoti geltonąjį „Rentway Dakar Team” bagį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Remonto darbai truko iki pat išnaktų. Vidurnaktį šturmano poziciją ekipaže užimantis A. Gelažninkas komentavo, jog reikėjo po visą bivuaką ieškoti reikalingų detalių. Tačiau „Jonelio ATV Pro service” meistrams pavyko motobagį prikelti ant ratų ir sportininkus saugiai išleisti į pirmąjį greičio ruožą.

O ir jame netrūko nesklandumų. Ir taip vėlai startuoti turėjusių lietuvių startas buvo dar nukeltas dėl incidento – vienas iš automobilių klasės atstovų kliudė žiūrovą. Šiam prireikė medikų pagalbos, tad sraigtasparniu buvo išgabentas į ligoninę. Dėl šios priežasties startas praktiškai visų automobilių startas vėlavo apie valandą, dėl ko atsirado rizika daliai dalyvių saulėlydį pasitikti trasoje. Pradėjo sklisti kalbos, jog greičio ruožas trumpės, tačiau tokios organizatorių malonės galiausiai sulaukė tik sunkvežimiai.

Tai lėmė, jog Rentway Dakar team ekipažui teko finišuoti aklinoje tamsoje. Visus 414 kilometrą įveikusi komanda trasoje užtruko 8 val. 25 min. 39 s. Preliminariais duomenimis, komandai pavyko atsispirti nuo galo ir aplenkti kelis konkurentus, kadangi savo klasėje komanda pademonstravo 27 geriausią laiką.

Kaip teigia E. Gelažninkienė, diena buvo itin sudėtinga.

„Šiandiena buvo turbūt sunkiausia iš visų varžybų, kurias esu važiavusi. Buvo sunku, nes startavome pačiame gale, o dar ir startas buvo atidėtas – dar neišvažiavus iš starto buvo aišku, kad finišuosime tamsoje. Su dulkėmis kovojome nuo pat pirmo kilometro, sunkvežimiai nenorėjo nieko praleisti, o viduryje trasos dar ir temti pradėjo, tad matomumas sumažėjo iki praktiškai neegzistuojančio. Tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi pasiekusi finišą, nes vieną akimirką jau norėjau siūlyti Arūnui sėsti už vairo, bet negalėjau pasiduoti,” – apie etape užplūdusias emocijas kalbėjo sportininkė.

Sportininkams belieka ilsėtis, kadangi atrodo, jog organizatoriai jau pirmomis dienomis nori atsijoti pelus nuo grūdų. Rytoj Dakare dalyviams su pravažiavimais teks įveikti net 654 kilometrus – galbūt todėl šmaikščiai šis etapas dar vadinamas „XXL”. 462 kilometrų ilgio greičio ruožą, daugiausiai sudarys purvo, žvyro danga (77 proc.), dalis asfalto (10 proc.), kopos (8 proc.), smėlis (4 proc.) ir šiek tiek akmenų (1 proc.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA