V. Žala po pirmojo Dakaro ralio greičio ruožo: „Važiavau ir labai negražiai kalbėjau“ | Kas vyksta Kaune

V. Žala po pirmojo Dakaro ralio greičio ruožo: „Važiavau ir labai negražiai kalbėjau“

J. Urbonaitė nuotr.

Šeštadienio ryte Dakaro ralio dalyviai pradėjo pirmąjį dviejų savaičių maratono greičio ruožą – sportininkai turėjo įveikti daugiau nei 500 kilometrų, kurių 414 sudarė greičio ruožas. Į finišą atvykęs Vaidotas Žala pasakojo, kad diena buvo sunki, o greičio ruože netrūko įtemptų akimirkų.

„Sunki dienelė buvo. Važiavau ir labai negražiai kalbėjau. Buvo daug dulkių ir teko atlikti daug lenkimų, o praleisti niekas nenorėjo – teko tiesiog jėga brautis. Belenkdamas sakiau Paulo rašytis numerius tų, kurie nepraleidžia, grįžę skųsim visus, bet viskas pasikeitė atvažiavus į finišą.

Visiškai nesitikėjau gero rezultato, bet suvažiavome penketuke“, – po pirmojo greičio ruožo pasakojo „Arijus X-raid“ komandos pilotas V. Žala ir neslėpė, kad šių metų Dakaro startas, kaip ir žadėjo organizatoriai, tikrai sunkus.

J. Urbonaitės nuotr.

Pagal preliminarius rezultatus ekipažas užėmė ketvirtąją vietą, nuo lyderio G. De Mevius atsilikęs dešimčia minučių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Antroje vietoje finišavo C. Sainzas, treti liko G. De Villiersas su D. Murphy. B. Vanagas finišavo tryliktas, o V. Jurkevičiaus ir A. Paliukėno ekipažas savo debiutiniame greičio ruože užėmė 38 poziciją.

J. Urbonaitės nuotr.

Sekmadienį dalyvių laukia dar ilgesnis greičio ruožas: jiems teks įveikti 192 kilometrus pervažiavimų ir 463 km greičio ruožo.

Organizatoriai praneša, kad pradžioje lauks kelios dešimtys kilometrų kopų, o didžiąją greičio ruožo dalį sudarys greitos sekcijos. Dakaro maratonas sekmadienio vakare apsistos Al Duwadimi mieste, esančiame netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA