Prologe Dakaras pakibo ant plauko: Gelažninkų bagį taranavo kitas ekipažas (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Prologe Dakaras pakibo ant plauko: Gelažninkų bagį taranavo kitas ekipažas (foto, video)

/ „Rentway Dakar Team“ nuotr.

27 kilometrai – atrodo, tik lašas Dakaro ralio jūroje lyginant su laukiančiais beveik 5 tūkst. kilometrų. Tačiau net ir čia gali pasitaikyti staigmenų ir netikėtumų. Būtent taip nutiko 426 numeriu pažymėtam lietuvių Emilijos ir Arūno Gelažninkų ekipažui – likus vos kilometrui iki finišo į juos rėžėsi kitas Dakaro dalyvis.

Vairuotoja teigia, kad nelaimė atsirado kaip iš giedro dangaus, kadangi visa trasa buvo paprasta ir netgi šiek tiek įprasta.

„Visa prologo trasa man labai priminė Ruklą – atrodo, viskas sava, pažįstama, pravažiuota dešimtis kartų. Laikėme gerą tempą. Likus keliems kilometrams iki finišo, visiškoje plynėje mus pasivijo kitas ekipažas ir signalizavo, jog nori mus lenkti. Aplink buvo visiškai tuščia, tik kitų vairuotojų vėžės, bet aš vis tiek pasitraukiau į šalį ir net šiek tiek numečiau greitį, kad lenkimas įvyktų kuo sklandžiau“, – pasakojo E. Gelažninkienė.

Tačiau aplenkti lietuvių konkuruojančiam ekipažui nepavyko – likus vos kilometrui iki finišo, geltonasis Rentway Dakar Team bagis buvo taranuotas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Jie rėžėsi tiesiai mums į šoną, prakirto ratą. Mes vertėmės mažiausiai penkis kartus, jie – taip pat. Išlindę iš bagio stengėmės jį kuo greičiau suremontuoti, pakeitėme prakirstą ratą ir pasiekėme finišą. Praradom daugiau nei 20 minučių, bet apmaudžiausia ne dėl prarasto laiko, o tai, jog tokia situacija susidarė ne dėl mūsų kaltės ir dalyvavimas Dakare pakimba ant plauko,“ – apmaudo neslėpė sportininkė.

Patys lenktynininkai stipriai nenukentėjo, atsipirko keliais sumušimais – didžiausias smūgis teko automobiliui. Kaip teigė A. Gelažninkas, po susidūrimo atrodė, kad ralyje pasirodymas bus baigtas dėl bagio sulaužymo.

„Kas tiksliai nutiko bagiukui, pasakys mūsų mechanikų komanda. Važiuoti – važiuoja, tačiau variklis trukčioja, stiklas išdužo. Perduodam bitę į serviso rankas ir tikimės geriausio.“

Jeigu Gelažninkai bus pajėgūs tęsti ralį, jų lauks per 400 kilometrų greičio ruožas. Jame smėlynus jau papildys daugiau kietesnio purvo bei išdžiūvusių ežerų vagų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA