Tarptautinė duomenų ir technologijų bendrovė „TransUnion“ uždarys padalinį Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Tarptautinė duomenų ir technologijų bendrovė „TransUnion“ uždarys padalinį Lietuvoje

Bendrovės biuras „Žalgirio“ arenoje / DELFI nuotr.

Po konsultacijų su Lietuvos padalinio darbuotojų išrinkta darbo taryba dėl tolesnės perspektyvos užtikrinant darbo vietų išsaugojimą Lietuvos paslaugų centre, tarptautinėje duomenų ir technologijų bendrovėje „TransUnion“ buvo priimtas sudėtingas sprendimas. Minimas paslaugų centras palaipsniui bus uždaromas 2024 metais. Tad Kauno „Žalgirio“ arena vėl turės nuomai laisvų patalpų.

Anot įmonės pranešimo, „TransUnion“ (anksčiau „Callcredit“) paslaugų centras Lietuvoje, Kaune, buvo įkurtas 2011 m. pabaigoje. Jo veiklos nutraukimas neįvyks staiga – planuojama, kad didžioji dalis darbuotojų paslaugų centrą paliks keliais etapais, 2024 m. kovą ir birželį.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į sudėtingą ekonominę situaciją bei kintančius globalios bendrovės veiklos poreikius efektyvinti savo veiklą. „TransUnion“ atstovai pabrėžia, kad šio sprendimo nenulėmė Lietuvos padalinio darbuotojų darbo kokybė. Įmonė yra labai dėkinga komandai už profesionalumą bei rezultatus, pasiektus per visus šiuos metus.

Praeitų metų gruodį išplatintame „TransUnion“ pranešime pabrėžiama, jog įmonė taip pat yra pasirengusi užtikrinti visapusišką pagalbą Lietuvos paslaugų centro darbuotojams, pasiūlydama padidintą išeitinių išmokų paketą, apie išėjimą informuojant prieš keturis mėnesius.

Bus siekiama padėti 240 Lietuvos padalinio darbuotojų – IT, duomenų analitikos, finansų ir kitų aptarnavimo funkcijų specialistams – susirasti kitą darbą.

Pažymėtina, minėto paslaugų centro Lietuvoje atstovai tikisi, kad naujame profesiniame kelyje jų darbuotojams pasitarnaus įmonėje įgyti įgūdžiai bei paslaugų centro reputacija. Ieškodama jiems naujų darbo galimybių, „TransUnion“ žada aktyviai bendradarbiauti su kitomis įmonėmis ir savo darbuotojams teikti visą galimą paramą, atsižvelgdama į konkrečias jų išėjimo iš darbo datas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA