Antrąją Kalėdų dieną – pasivaikščiojimas po Lietuvos zoologijos sodą | Kas vyksta Kaune

Antrąją Kalėdų dieną – pasivaikščiojimas po Lietuvos zoologijos sodą

Lietuvos zoologijos sodas./R. Tenio nuotr.

Gruodžio 26-ąją, antrąją Šv. Kalėdų dieną, antradienį, 11 val. „Pelėdų kava” kviečia susipažinti su išrinkto 2023-ųjų Žaliakalnio TOP’o II vieta – renovuotu Lietuvos zoologijos sodu.

Pasakojimą padės perteikti Zoologijos sodo darbuotojas, didelis Kauno žinovas, populiarių feisbuko profilių „Kauno albumas” ir „Kauno zoologijos sodas. Viskas iki dabar…” įkūrėjas bei redaktorius Rimvydas Mikutavičius.

Norinčius dalyvauti pasivaikščiojime bus prašoma savarankiškai vietoje įsigyti bilietus lankyti Lietuvos zoologijos sodą, kurie šiuo metu suaugusiam asmeniui kainuoja – 10 eurų, vaikui iki 3 metų – nemokamai; vaikui nuo 3 iki 18 metų – 5 eurai (tačiau jei ateis šeima su trimis ir daugiau vaikų nuo 3 iki 18 metų – 23 eur už visus); studentui, žmogui su negalia, senjorui – 5 eurai.

Pasivaikščiojimas prasidės prie istorinių modernistinės formos Lietuvos zoologijos sodo vartų (Radvilėnų pl. 21). Dalyviai susipažins su įvykdyta rekonstrukcija, kurią suprojektavo UAB „Simper“ ir Gedimino Jurevičiaus studija, statybos darbus atliko UAB „Statybos ritmas“.

Ekskursijos dalyviai sužinos, kad Lietuvos zoologijos sodas buvo įkurtas 1938 metais garsių to meto žmonių – T. Ivanausko, A. Merkio, S. Putvinskio, I. Končiaus ir A. Juškos – pastangomis. Šiais metais zoologijos sode buvo 149 gyvūnų rūšys, iš kurių daugiau kaip 50 rūšių įrašyta į Lietuvos ir Tarptautinę raudonąsias knygas.

Po dvejus metus vykusios pertvarkos buvo pagerintos gyvūnų laikymo sąlygos, pastatyti nauji pastatai, senuose atliktas remontas, atnaujinti gyvūnų voljerai, įkurtos naujos erdvės lankytojams, darbuotojams, sutvarkyti takai, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, atvertas egzotariumas su mokomuoju centru, teritorijoje pastatytas naujas apžvalgos bokštas su liftu.

Registracija į šį pasivaikščiojimą atskirai nevykdoma, tiesiog ateikite antradienį, gruodžio 26 d. 11 val. ryto, prie Zoologijos sodo vartų (Radvilėnų pl. 21). Raginama šiltai apsirengti ir pasirūpinti tinkama avalyne vaikščiojimui lauke. Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Pažinties trukmė – apie 2 val.

Daugiau informacijos tel. nr.: +370 612 49866, el. paštu: [email protected] (koordinatorius).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA