Sinoptikai gerų žinių neturi: bus niūru ir pavojinga | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai gerų žinių neturi: bus niūru ir pavojinga

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio dieną šalies orus lems ciklonas. Jo centrinė dalis bus tiesiai virš Lietuvos, pamažu slinks į šiaurę. Visą dieną laikysis apniukęs dangus iš kurio didesnėje šalies dalyje dar laukiama kritulių, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Kiekiai jau numatomi nedideli, dažniausiai tik dulksnos ar kris negausi šlapdriba. Dalyje Lietuvos tvyros matomumą mažinantis rūkas, kuris ilgiausiai turėtų laikytis rytuose. Dvelks vos juntamas besikeičiančios krypties vėjas. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Popietę oras ims šalti, formuosis plikledis.

Trečiadienio naktį ciklonas pamažu nyks, trauksis. Debesuotumas išliks didelis, o pragiedrulių tikimybė dar bus menka. Didesnėje šalies dalyje protarpiais numatomi krituliai. Temperatūra kris sparčiau ir pažemės iki 0–5 laipsnių šalčio, tad daug kur reikės saugotis slidžių kelių ir šaligatvių ruožų. Vėjas išsilaikys labai silpnas, vietomis vis dar tvyros rūkas, išliks ir lijundros formavimosi tikimybė.

Trečiadienio dieną vienas žemo slėgio sūkurys nutols, kitas bus netoli pietuose. Dangus išliks apniukęs, bet nedidelių kritulių jau sulauksime tik vietomis. Vis dar išlieka lijundros tikimybė, vietomis tvyros tirštas rūkas. Vėjas ir toliau bus nepastovios krypties, nestiprus. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA