Kauno klinikų profesorius: 5 mėnesių kūdikis buvo užmuštas dar prieš išmetant jį per balkoną | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikų profesorius: 5 mėnesių kūdikis buvo užmuštas dar prieš išmetant jį per balkoną

Lrytas.lt 2023/12/12 16:05
Lrytas.lt montažas

Prieš kelias savaites Klaipėdoje tėvo per langą išmesto kūdikio medikams išgelbėti nebuvo įmanoma, pirmadienio vakarą LRT laidoje „LRT Forumas“ teigė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas, profesorius Rimantas Kėvalas.

Jis pabrėžė, kad kūdikis į gydytojų rankas pateko jau kritinės būklės.

„Galbūt patikslinsiu, ką ir anksčiau sakiau, ką ir teismo medikai patvirtino, išmetimas iš pirmo aukšto balkono negalėjo sukelti tokių traumų. Vaikas buvo užmuštas prieš išmetant per balkoną“, – sakė R.Kėvalas.

Medikas pridūrė, kad šis atvejis buvo „klasiškas supurtyto kūdikio sindromas“.

R.Kėvalas pasidalino ir kaip įvykius atpasakojo mirusio vaiko mama.

„Tėvo buvo paprašyta tik šiek tiek pabūti su tuo 5 mėnesių kūdikiu, kol mama padarys valgyti. Ir įvyko sukratymas, supurtymas, trenkimas į žemę. Ir po to dar pusę valandos neleido įeiti medicinos darbuotojams. Paskui tik finiše jis buvo išmestas per langą“, – LRT laidoje pasakojo Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas.

Lrytas.lt primena, kad lapkričio 18 d. prie vieno iš Klaipėdoje esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis 2023 m. gimęs kūdikis.

Penkių mėnesių vaikas buvo skubiai išgabentas į Vaikų ligoninę, o iš čia pablogėjus būklei – į Kauno klinikas, bet po kelių dienų jis mirė.

Lapkričio 30 dieną Klaipėdos apylinkės teismas tenkino prokuratūros prašymą leisti 3 mėnesiams suimti kūdikį pro langą išmetusį klaipėdietį.

Teisme vyras pasakodamas apie įvykį graudinosi, ašarojo. Jis ir pats yra prasitaręs, kad prieš išmesdamas kūdikį per langą jį trenkė į grindis.

Kūdikio nužudymu kaltinamas tėvas pripažino anksčiau vartojęs narkotikus, tačiau dar neaišku, ar nusikaltimo metu jis buvo apsvaigęs nuo kvaišalų. Po įvykio alkoholio jo kraujyje neaptikta.

Prokuroro prašymą patenkinusi ir griežčiausią kardomąją priemonę skyrusi teisėja Violeta Balčiūnienė aiškino, kad vyras neturi gyvenamosios vietos ir gali slapstytis, mat už nusikaltimą, kuriuo jis įtariamas – bejėgiškos būklės mažamečio nužudymas, gresia griežta bausmė – laisvės atėmimas iki 20 metų ar net iki gyvos galvos.

Be to, šis jaunas vyras jau buvo teistas už nužudymą.

2012 metų gruodžio 23-iąją, Kalėdų išvakarėse, tuomet dar tik keturiolikmetis klaipėdietis su bendraamžiu vieno daugiabučio Smiltelės gatvėje laiptinėje mirtinai sudaužė ir suspardė 43 metų benamį dėl dviejų cigarečių. Už tai jam teismas skyrė aštuonerius su puse metų laisvės atėmimo.

Abu žudikai buvo išsiųsti į nepilnamečių pataisos namus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA