Raudondvario dvaras pastebėtas tarptautiniu mastu | Kas vyksta Kaune

Raudondvario dvaras pastebėtas tarptautiniu mastu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vilniaus rotušėje ketvirtadienį įvykusiame Europos regioninio vystymo fondo „Interreg“ forume Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė atsiėmė apdovanojimą už sėkmingai įgyvendintą projektą „Istorinis kelias: Raudondvaris – Bauskė“. Raudondvario dvaro komandos parengtas filmuotas pristatymas taip pat pateko tarp trijų geriausių.

Renginio dalyviai aptarė „Interreg Latvija – Lietuva“ 2014-2020 metų finansinio laikotarpio rezultatus, po to buvo apdovanoti geriausių projektų autoriai, kalbėta apie atsiveriančias naujas galimybes.

Šioje ES finansuojamoje programoje dalyvavo Latvijos Kuržemės, Žiemgalos ir Latgalos regionai bei Klaipėdos, Telšių, Šiaulių, Panevėžio, Utenos ir Kauno apskritys.

Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius tvirtino, kad stebėti kaimynus, semtis iš jų patirties ir kartu organizuoti įvairias veiklas yra svarbu, nes tai skatina turizmą ir verslumą, padeda gerinti gyvenimo kokybę, didina socialinę įtrauktį, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Atsiimdama apdovanojimus S. Navickienė pasakojo, kad projekto metu pavyko geriau pažinti kaimynus latvius ir kartu nuveikti gražių darbų. Abiejų šalių menininkai ir amatininkai įkvėpimo sėmėsi ir iš baltų mitologijos bei Raudondvario ir Bauskės pilių istorijos.

KRS nuotr.

Su partneriais iš Bauskės pilies muziejaus surengtas įspūdingas edukacijų ir renginių ciklas „Baltiški lobiai“, daugybę turistų pritraukė „Pilies diena“, senųjų amatų pristatymai, Viduramžių ir Renesanso muzikos koncertai.

„Liko ne tik puikūs įspūdžiai, bet ir sukurtos erdvės pramogoms, kultūriniam turizmui. Projekto metu įrengtą Raudondvario dvaro čiuožyklą spėjo pamėgti mūsų krašto žmonės, ant ledo mums pavyko surengti net bavariško akmenslydžio varžybas“,– šypsojosi S. Navickienė.

Kauno rajono savivaldybės pastangomis atgaivintas Raudondvario dvaras ne pirmą kartą atkreipia į save dėmesį kompleksiškumu, kokybiškais renginiais ir teikiamomis paslaugomis. Skirtingai nuo privačių dvarų, čia vyksta ir daug nemokamų renginių. 2018 metais Pafose (Kipras) vykusioje Europos kultūrinio turizmo tinklo (ENTC) konferencijoje S. Navickienė už Raudondvario dvaro žirgyno pritaikymą menų inkubatoriui buvo apdovanota specialiuoju komisijos prizu – Afroditės skulptūrėle.

Raudondvario dvaras priklauso Pilių ir muziejų aplink Baltijos jūrą asociacijai, 2022 metais Raudondvaryje vyko šios organizacijos Generalinė asamblėja ir tarptautinė konferencija, skirta paveldo išsaugojimo problemoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA