„Oda LT“ sumokėjo Konkurencijos tarybos paskirtą baudą | Kas vyksta Kaune

„Oda LT“ sumokėjo Konkurencijos tarybos paskirtą baudą

ELTA 2023/12/04 15:55
Asociatyvi / V. Ščiavinsko nuotr.

Kosmetikos priemones gaminanti bendrovė „Oda LT“ praneša sumokėjusi Konkurencijos tarybos (KT) paskirtą baudą, tačiau ir toliau teisiniu keliu sieks apginti savo įmonės interesus.

KT bendrovei baudą paskyrė šių metų liepą, šį sprendimą bendrovė apskundė ir prašė tiek Vilniaus apygardos teismo, tiek vėliau bylą nagrinėjusio Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sustabdyti baudos mokėjimą iki galutinio bylos išnagrinėjimo. Dėl baudos mokėjimo dalimis buvo kreiptasi ir į KT, tačiau tiek teismai, tiek KT prašymus atmetė.

„Iš esmės buvome nubausti du kartus, nes teisinėje valstybėje siekiame ginti savo interesus teisiniais būdais. Ginčijamą baudą privalėjome sumokėti dar teismui nepriėmus galutinio sprendimo, o baudos mokėjimas dalimis būtų įmanomas tik tuo atveju, jei nebūtume gynę savo interesų“ – pranešime sakė bendrovės „Oda LT“ direktorė Irena Jokšienė.

Anksčiau skelbta, kad KT lapkritį kreipėsi į antstolius prašydama iš „Oda LT“ išieškoti už draudžiamą susitarimą skirtos baudos nesumokėtą dalį ir palūkanas į valstybės biudžetą.

Šių metų liepos 27 d. Konkurencijos taryba paskelbė, kad „Oda LT“ su šešiomis odos priežiūros priemones platinančiomis įmonėmis susitarė vartotojams nepardavinėti „Odos LT“ produkcijos mažesnėmis nei gamintojos nurodytomis kainomis. Už Konkurencijos įstatymo pažeidimą iš viso buvo skirta 217 280 Eur baudų.

„Oda LT“ šį nutarimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui, kurio taip pat prašė sustabdyti 163 020 Eur baudos mokėjimą iki bylos išnagrinėjimo. Tokį prašymą pirmosios instancijos teismas atmetė, tačiau ginčas dėl baudos mokėjimo tebėra nagrinėjamas Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme.

Bendrovė į valstybės biudžetą yra sumokėjusi tik 13 020 Eur baudos dalį, o likusios 150 tūkst. Eur dalies mokėjimą paprašė Konkurencijos tarybos išdėstyti per vienerius metus. Šio prašymo institucija praėjusią savaitę netenkino, kadangi tam nebuvo teisinio pagrindo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA