Sinoptikai praneša, kokių orų tikėtis vakare: kai kurie gyventojai sulaukė ir perspėjimo žinučių | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai praneša, kokių orų tikėtis vakare: kai kurie gyventojai sulaukė ir perspėjimo žinučių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) praneša, kad remiantis 14 val. duomenimis, oro temperatūra beveik visoje šalyje yra teigiama. Šilčiausia vakariniuose rajonuose, net 8–10 laipsnių šilumos, o šalčiausia šiaurės rytiniame šalies pakraštyje, apie -2 °C.

Didžiojoje šalies dalyje lyja lietus.

Daugiausia kritulių, skaičiuojant nuo 8 val., iškrito Telšiuose (24,7 mm), Rietave (18,2 mm), Plungėje (16 mm) ir Šilutėje (15,8 mm). Šiose vietovėse užfiksuotas smarkus lietus (nes per ≤12 val. iškrito ≥15 mm).

Šiuo metu (14 val.) storiausia sniego danga susidariusi šiaurės rytiniuose šalies rajonuose, iki 14–17 cm. Tiesa, skaičiai gali būti dar šiek tiek didesni dėl supustymų.

Stipriausi vėjai (13–14 val.) stebėti vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose, gūsiai iki 15–20 m/s, tačiau pasitaiko pavienių pūstelėjimų iki 24–25 m/s.

Vėjas šiandien vakare dar išliks stiprus (ypač vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose), tačiau per penktadienio naktį ir rytą pamažu nurims.

Ketvirtadienį Klaipėdos gyventojai dalijasi iš tarnybų gavę perspėjimo žinutes – žmonės įspėjami, kad artinasi stiprus vėjas.

„Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša: šiandien ir rytoj sustiprės vėjo gūsiai iki 21-26 m/s, pajūryje 30 m/s. Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus“, – rašoma perspėjimo žinutėje.

Penktadienio dieną išliksime to paties, pavojingus orus atnešusio ciklono įtakoje. Dangus bus debesuotas su pragiedruliais, bet saulė dažniausiai pasirodys tik trumpam. Daugelyje rajonų sulauksime trumpalaikio pobūdžio kritulių.

Daugiausia tai bus šlapdriba, antroje dienos pusėje jau daugiau vyraus sniegas. Pūs stiprokas, bet jau daug ramesnis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai 15–18 m/sek. sieks tik pajūryje. Aukščiausia temperatūra šiandien dar sieks 1–6 laipsnius šilumos, tačiau į šalį besiveržiant šaltai oro masei popietę temperatūra jau kris, vakarop reikės saugotis plikledžio.

Eismo informacijos centras praneša apie sudėtingas eismo sąlygas

Sudėtingiausios eismo sąlygos Alytaus rajone dėl esančios lijundros, taip pat sudėtingos sąlygos rytų Lietuvoje (Anykščių, Utenos, Rokiškio, Molėtų, Širvintų, Ignalinos rajonuose) dėl gausiai iškritusio sniego, informuoja Eismo informacijos centras.

Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, vietomis padengtos pažliugusiu sniegu, provėžotos, slidžios, eismo sąlygos taip pat sudėtingos.

Kiek geresnė situacija Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės apskrityse, čia slidūs tik mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

Šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sluoksniu, todėl vairuotojų prašome atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA