Festivalis „Kaunas Blues“ sugrįžta: kviečia į šventinį koncertą | Kas vyksta Kaune

Festivalis „Kaunas Blues“ sugrįžta: kviečia į šventinį koncertą

Šį spalį garsiai nuskambėjęs festivalis „Kaunas Blues“ paruošė staigmeną – gruodžio 9 d. kviečia susimatyti vėl. Šįkart Kauno sporto halėje suskambės šventinis bliuzas – laukia ypatingas vakaras su bliuzo žvaigžde Big Daddy Wilson (JAV) ir grupe „The Goosebumps Bros“.

Spalio 6/7 dienomis pirmąkart vykęs „Kaunas Blues“ pranoko lūkesčius ir užsitvirtino kasmetinio festivalio statusą Kaune. Dalyviai mėgavosi vakariniais bliuzo žvaigždžių iš JAV, Kanados, Kamerūno ir Prancūzijos koncertais Kauno sporto halėje bei nemokama dienine programa Kauno stoties rajone.

Novatoriška dienos programos idėja sukėlė ant kojų stoties rajoną – koncertai vyko neįprastose, tačiau vietos nuotaiką ir istoriją atspindinčiose vietose 5 minučių atstumu – „Čeburekinėje“, „Žaliukėje“, „Viržuonoje“, „Vieno prancūzo sandėliuke“. Koncertai išryškino stoties rajono unikalumą ir atkartojo bliuzo kūrimosi istoriją – segregacijos sukaustytuose JAV pietryčiuose bliuzo barai netoli stočių ir bėgių, kuriais keliaudavo JAV darbininkai, buvo susitikimų ir bendravimo vietos, savotiški kultūros centrai. Juose nebuvo socialinių klasių – visi ten jautėsi lygūs ir rasdavo bendrystę muzikoje.

Taip pat ir Kauno bliuzo festivalyje – užfiksuota, kaip į čeburekinę užėjusi senjorė, išgirdusi gyvą muziką, paprašo mikrofono ir uždainuoja savo bliuzą.

„Kaunas Blues“ šventinis koncertas – tai sumanymas atšvęsti metų pabaigą prieš pradedant ruoštis kitų metų festivaliui. Gruodžio 9 d. atsinaujinusioje Kauno sporto halėje bliuzo žvaigždė Big Daddy Wilson su grupe pristatys šviežutėlį, 2023 m. spalį išleistą albumą „Plan B“, jau spėjusį susižerti geriausius įvertinimus.

Wilsonas gimė daugiau nei prieš 50 metų mažame miestelyje Edentone, Šiaurės Karolinoje. Gyvendamas pačioje pietinių valstijų širdyje dar vaikas jis dirbo tabako plantacijoje ir medvilnės laukuose, o laisvalaikiu klausydavo gospelo ir kantri muzikos, kurią transliavo vietinis radijas, dainavo bažnyčioje.

Pavadinti Wilsoną bliuzmenu būtų per menka. Jis dar ir folk, funk ir soulmenas. Dėka lyrinių gebėjimų ir balso – sodraus, šilto, žemo baritono – jis skamba kaip nei vienas kitas dainininkas ar muzikantas.

„Tu gali daug ko išmokti iš įvairių muzikantų, bet bliuze svarbiausias dalykas yra tai, ką tu jauti. Kalbu ne apie šou ar kažkurį stilių. Bliuzas yra jausmas. Noriu, kad žmonės jaustų mane“, – teigia Big Daddy Wilson.

Todėl artėjant jaukiausioms metų šventėms nepraleiskite progos pamatyti Big Daddy Wilson kartu su grupe „The Goosebumps Bros“ – atlikėjas žada šiltą ir nepamirštamą vakarą.

Iš Vilniaus į Kauno sporto halę ir atgal veš bliuzo autobusas. Tai gera proga vilniečiams ne tik išgirsti koncertą, bet ir pamatyti atsinaujinusią Kauno sporto halę.

Atlikėjai:

Big Daddy Wilson: pagrindinis vokalas, perkusija
Cesare Nolli: gitaros, vokalas
Paolo Legramandi: bosas, vokalas
Nik Taccori: būgnai, vokalas

Daugiau informacijos ieškokite www.gmgyvai.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA