Eurolygos penktadienis „Žalgirio“ tvirtovėje skirtas vaikams | Kas vyksta Kaune

Eurolygos penktadienis „Žalgirio“ tvirtovėje skirtas vaikams

R. Tenio nuotr.

Penktadienį Eurolygoje buksuojantis Kauno „Žalgiris“ mėgina nutraukti nesėkmių seriją prieš Miuncheno „Bayern“ krepšininkus. Šios rungtynės pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje ypatingos – jų metu minima Pasaulinė vaikų diena.

Šios dienos proga „Žalgirio“ arenos balsui Andriui Žiurauskui talkina žalgiriečio Manto Kalniečio vaikai Grėtė, Tauras ir Marta. Tiesa, Kalno dukroms šis vaidmuo ne naujiena – mergaičių debiutas įvyko praėjusiame sezone, rungtynėse su Milano „EA7 Emporio Armani“.

Rungtynių pristatymą paįvairino ne tik mažieji vedėjai, bet ir Raseinių pagalbos šeimai namų auklėtinių piešiniai. Arenos kube sirgaliai galėjo matyti nupieštus visus komandos žaidėjus ir trenerių štabo narius. Per komandų pristatymą žalgiriečius į aikštę lydėjo „Žalgirio“ krepšinio akademijos jaunieji auklėtiniai.

Specialų pasirodymą arenoje susirinkusiems sirgaliams paruošė ir jaunosios Kauno „Žalgirio“ šokėjos, o per ilgąją pertrauką džiugino grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Mačo metu taip pat atsigręžta į vaikus, kovojančius su onkologinėmis ligomis. Tęsdamas draugystę su „Mamų unija“, klubas pakvietė sirgalius į rungtynes atsinešti smulkių dovanėlių, kurios prieš šventes ligoninėse bus įteiktos sergantiems vaikams.

Dovanėles, nuo šiltų drabužių ir minkštų žaislų iki kanceliarinių priemonių, sveikų saldumynų ir kitų mielų dalykėlių rungtynių žiūrovai krovė pirmajame ir trečiajame arenos aukštuose prie įėjimų.

Pasaulinė vaikų diena minima lapkričio 20 d., pažymint Jungtinių Tautų pasirašytą Vaiko teisių konvenciją (angl. The Convention on the Rights of the Child), labiausiai paplitusį žmogaus teisių įstatymą istorijoje. Konvencija deklaruoja, kad vaikai turi teises į mokslą, žaidimą ir saugumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA