Kauno rajone gimė 1100-asis kūdikis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone gimė 1100-asis kūdikis

Kauno rajono bendruomenės feisbuko nuotr.

Penktadienį Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje pasveikintas 1100-asis šiais metais gimęs kūdikis – Atėnė Leonavičiūtė.

Lapkričio 6 d. pasaulį išvydusi mažylė gimė Rimos ir Simo Leonavičių šeimoje, kurie gyvena Akademijoje. Atėnė yra jų pirmagimė.

Leonavičių šeima Akademijoje gyvena jau 2 metus. Simas prieš tai gyveno Kaune, o Rima – iš Varėnos. „Ieškodami namų norėjome, kad gyventume gamtos apsuptyje, bet ir būtume netoli miesto, tad Akademija mums puikiai tiko. Visai šalia mūsų yra Tado Ivanausko Obelynės sodyba, dažnai važiuojame pasivaikščioti į Kačerginę. Šiame miestelyje šįmet ir tuokėmės“, – pasakojo mažylės tėtis.

Pora susipažino prieš šešis metus šokių stovykloje, kurią organizavo Simas. Pora juokauja, kad juos būtent ir suvedė meilė šokiams, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

„Lindihopą pradėjau šokti dar mokykloje, 11-oje klasėje. Su draugu Kaune esame įkūrę šokių studiją „Jazzhouse“, bet šiuo metu šokis man yra daugiau pomėgis“, – užsiminė S. Leonavičius.

Kauno rajono bendruomenės feisbuko nuotr.

Vyras dirba programuotoju, o Rima iki gimdymo dirbo Vilniuje, sveikatos priežiūros specialiste.

Dukrelei pora vardą rinko ilgai, nes pasak tėvų, nė vienas, kurį sugalvodavo nepatikdavo abiem. O graikų išminties deivės, menų ir amatų globėjos vardas Atėnė tiko.

Mergaitės mama pasakojo, kad gimus dukrai pirmosios savaitės buvo labai sunkios, nes mažylė kaprizinga, sunkiai miega.

Į Raudondvario dvarą pasveikinti šeimynos atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė. Ji tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukros gyvenimo akimirkas ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Taip pat šeimai buvo perduoda ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 val. plaukimas laivu „Zapyškis“.

„Sveikinu naują Kauno rajono gyventoją. Linkiu mažajai Atėnei augti sveikai, linksmai ir laimingai“, – sveikino vicemerė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA