Girtam kauniečiui pasimatymas su mergina įstrigs ilgam ne iš geriausios pusės | Kas vyksta Kaune

Girtam kauniečiui pasimatymas su mergina įstrigs ilgam ne iš geriausios pusės

tv3.lt 2023/11/17 18:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiui Karoliui K. pasimatymas su mergina įstrigs ilgam ne iš pačios geriausios pusės – viską sugadino sprendimas girtam vairuoti tėvui priklausantį automobilį „Lexus“.

Bylos duomenimis, 2023 m. rugsėjo 28 d., apie 23.49 val. Kaune, jis vairavo automobilį „Lexus ES 350“, būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 promilių ir daugiau promilių girtumas.

Policijos pareigūnai tikrinimo metu nustatė 1,65 promilės girtumą. To pakako, kad būtų pradėta baudžiamoji byla.

Incidentas po pasimatymo

Išgėrė du butelius vyno. Važiuodamas kaltinamasis išsigando kito automobilio, jo vairuojamą „Lexus“ sumėtė ir jis atsitrenkė į šaligatvio kraštą.

Netrukus priėjo vaikinai, kurie norėjo kaltinamajam padėti, bet atvažiavo ir policijos pareigūnai, kuriems kaltinamasis pasakė, kad jis vairavo automobilį, pasitikrino neblaivumą.

Pirmu pūtimu kaltinamajam buvo nustatytas 1,65 promilių, antru pūtimu – 1,76 promilių girtumas. Kaltinamasis vairavo „Lexus“ markės automobilį.

Automobilis priklauso kaltinamojo tėčiui, kaltinamasis automobiliu naudojasi visą laiką, bet formaliai savininkas yra tėtis.

Tėtis sutiktų, kad automobilis būtų konfiskuotas. Kaltinamasis dėl savo poelgio labai išgyvena, padarė didelę klaidą, daugiau tai nepasikartos.

Vaikino tėtis pasakojo, kad 2015 m. už asmenines lėšas įsigijo automobilį „Lexus ES 350“. Šiuo automobiliu važinėjo keletą metų, paskui leido dukrai juo naudotis.

Pastaruosius metus šį automobilį vairuoja sūnus. Jis leido sūnui automobiliu naudotis, rūpinantis juo. Jam yra žinoma, kad automobilį sūnus laikydavo šalia kotedžo, t. y. šalia gyvenamojo namo.

Bet tą naktį paskambino dukra ir pasakė, kad jo sūnus padarė eismo įvykį būdamas išgėręs. Su sūnumi jis taip pat jau pasikalbėjo.

Neklausinėjo jo apie įvykio kilimo aplinkybes, nes pasakė sūnui, kad yra labai supykęs dėl jo elgesio. Dėl liudytojo vardu registruoto automobilio „Lexus ES 350“, jokių pretenzijų sūnui neturi.

Vaikui buvo leista pilnai disponuoti šia transporto priemone, kadangi liudytojas turi kitą automobilį, kurį vairuoja kasdien. Sutinka, kad automobilis „Lexus ES 350“ būtų konfiskuotas.

Išgirdo triukšmą

Įvykio liudytoja, apklausta ikiteisminio tyrimo metu, parodė, kad 2023 m. rugsėjo 28 d. su draugu prieš vidurnaktį ėjo namo, pastatę automobilį ties parduotuve.

Buvo tamsus paros metas. Atkreipė dėmesį, kad važiuoja keletas automobilių. Po akimirkos išgirdo automobilio skleidžiamą garsą, kuomet yra spaudžiamas akseleratorius.

O tada sekė duslus garsas, lyg kažkas kažkur atsitrenktų. Su draugu pamatė sustojusį automobilį.

Aiškiai matė, kad iš automobilio vairuotojo vietos išlipo vaikinas. Jis vaikščiojo aplink savo automobilį, apžiūrinėjo jį.

Paskui vaikinas įsėdo vėl į vairuotojo vietą, bandė su automobiliu pajudėti, tačiau transporto priemonė nevažiavo. Vairuotojas vėl išlipo iš juodos spalvos automobilio, išjungė visus transporto priemonės žibintus.

Niekas daugiau iš automobilio neišlipo, aplink įvykio vietą tikrai jokių žmonių nebuvo tuo metu. Vaikinas vaikštinėjo aplink savo automobilį. Jo eisena sukėlė įtarimų, kad, galimai, asmuo yra neblaivus.

Girdėjo, kad kažkam skambino vaikinas, garsiai šaukė. Tikrai nebuvo panašu, kad jis būtų skambinęs pagalbos telefonu. Įtardama, kad automobilio vairuotojas gali būti neblaivus, iš savo asmeninio telefono paskambino 112 ir pranešė apie įvykį.

Apie dešimt minučių stovėjo su draugu ir stebėjo automobilio vairuotoją. Tikrai vyras nieko negėrė, tik kalbėjo telefonu.

Į įvykį reagavęs policijos pareigūnas pasakojo, kad atvykus prie automobilio „Lexus“ buvo pastebėtas vyras.

Iš vyro burnos sklido stiprus alkoholio kvapas. Vyras nerišliai paaiškino, kad būdamas neblaivus išvažiavo iš savo draugės ir važiuodamas nesuvaldė automobilio, atsitrenkė į šaligatvio bortelį.

Dėl to sugadino savo vairuojamo automobilio „Lexus“ priekinį kairės pusės ratą ir toliau tęsti kelionės nebegalėjo. Karolis K. paaiškino, kad prieš vieną valandą vartojo alkoholį, automobilį vairavo būdamas jame vienas.

Teismo verdiktas

Teismas nusprendė Karolį K. pripažinti kaltu dėl vairavimo išgėrus ir paskirti jam 1,7 tūkst. eurų baudą.

Taip pat jam uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones 2 metams. Teismas konfiskavo ir automobilį „Lexus“.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA