Pavydo apimtas kaunietis tapo nelegaliu detektyvu: slapta kaupė žinias apie buvusios žmonos draugą | Kas vyksta Kaune

Pavydo apimtas kaunietis tapo nelegaliu detektyvu: slapta kaupė žinias apie buvusios žmonos draugą

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/11/15 19:33
Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Savo buvusią žmoną su nauju draugu gatvėje išvydęs ir slapta apie jį žinias pradėjęs kaupti 46 metų vyras iš Kauno rajono prisivirė košės – jam iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo.

Negana to, niekur nedirbantis, anksčiau teistas vyriškis ėmė klampinti ir savo draugus arba pažįstamus, kurie jo prašymu neteisėtai naršė po asmenų duomenų bazes, rinkdami žinias apie buvusios jo sutuoktinės draugą.

Kauno apylinkės teismas nusprendė išsamiau panarplioti, kas pernelyg smalsiam kaltinamajam padėjo gauti draudžiamą informaciją – nuspręsta bylą nagrinėti žodine tvarka, išsamiau išsiaiškinant visas aplinkybes.

Tuo tarpu prokuratūra norėjo procesą užbaigti pagreitintu būdu, priimant baudžiamąjį įsakymą ir nuteisiant tiktai vieną šioje istorijoje įkliuvusį asmenį, užsakiusį neteisėtą duomenų rinkimą.

Atmetus prokuratūros teikimą dėl baudžiamojo įsakymo patvirtinimo, pirmas bylos posėdis teisme turėtų įvykti ketvirtadienį.

Ikiteisminio tyrimo metu Kauno rajono gyventojas savo kaltę pripažino.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Manoma, kad jį buvo apėmęs pavydas, nors jis tyrėjams pateikė kitą versiją.

Policijos demaskuotam bedarbiui gresia bauda, viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba kalėjimas iki 3 metų.

Nufotografavo „Audi“ numerius

Istorija prasidėjo šių metų kovą, kuomet niekur nedirbantis vyras, po neseniai įvykusių skyrybų važiavo pro buvusius savo namus viename pakaunės miestelyje.

Prie namų jis pamatęs buvusią savo žmoną su nauju jos draugu, vyriškis nusprendė pasidomėti, kas jis per vienas, tačiau pasirinko neteisėtą būdą.

Telefonu nufotografavęs draugo „Audi“, jis pateikė nuotrauką su automobilio numeriais tiems savo aplinkos rato žmogui, kas prieina prie duomenų bazių.

Pastarasis pagal numerius sužinojo transporto priemonės savininko vardą, pavardę ir kitus asmens duomenis, kuriuos perdavė nelegalios paslaugos užsakovui per „Telegram“ programėlę.

Gali būti, kad prie neteisėtą pagalbos suteikimo prisidėjo ne vienas, o daugiau asmenų.

Neatmetama, jog vyriškis dėl buvusios žmonos draugo duomenų kreipėsi į teisėsaugos arba kitų institucijų, kuriose yra galimybė prieiti prie atitinkamų informacinių bazių, darbuotojus.

Kreipėsi į teisėsaugą

Vėliau buvęs sutuoktinis pats prasitarė moteriai, kokių žingsnių ėmėsi dėl jos draugo.

Sužinojęs, kad apie jį renkama informacija, „Audi“ savininkas kreipėsi į teisėsaugą.

Nustatę užsakovą, Kauno prokurorai nusprendė, kad to jiems pakanka, priėmė baudžiamąjį įsakymą dėl piniginės baudos skyrimo ir pateikė jį patvirtinti teismui.

Tačiau teismas nusprendė, kad pasirinktas kelias yra pernelyg paviršutiniškas ir paskyrė žodinį bylos nagrinėjimą, kurio metu bus bandoma išsiaiškinti, kas vyriškiui suteikė nelegalią informaciją apie privatų asmens gyvenimą.

Kauno miesto apylinkės teismas / R. Achmedovo nuotr.

Jei teismo proceso metu bus nustatyti nauji faktai, padedantys atskleisti bendrininkus, byla bus grąžinta prokuratūrai dėl papildomų įrodymų surinkimo.

Teigė nerimavęs dėl dukters

Paklaustas, kodėl nusprendė užsiimti neteisėtu informacijos rinkimu, vyras pareigūnams pateikė savo versiją.

Esą jis, žiniasklaidoje nuolat perskaitantis apie vaikų tvirkinimo atvejus, nusprendė išsiaiškinti, kas per vienas yra naujas buvusios sutuoktinės draugas tam, kad įsitikintų, kad jis nekelia pavojaus jo nepilnametei dukrai, kuri po tėvų skyrybų liko gyventi kartu su savo motina.

Ši versija pareigūnai vertina skeptiškai, nes slapto dėmesio sulaukęs moters draugas savo elgesiu niekuomet nesuteikė pagrindo manyti, kad jis gali kelti kokią nors grėsmę nepilnamečiams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA