Kaune duris atvers Laukinių gyvūnų globos centras | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvers Laukinių gyvūnų globos centras

BNS / Sniegė Balčiūnaitė 2023/11/01 19:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo kitų metų sausio Kaune pradės veikti pirmasis šalyje Laukinių gyvūnų globos centras. Veterinarai ir gyvūnų prižiūrėtojai jame rūpinsis iš laukinės aplinkos paimtų, sulaikytų, konfiskuotų laukinių gyvūnų priežiūra, globa ir gydymu.

„Tai nauja veikla, ji nebuvo niekada vykdoma. Planavimas yra gana sudėtingas. Manome, kad užteks (finansavimo – BNS). Viena iš veiklos sričių yra sužeistų laukinių gyvūnų gelbėjimas. Tikrai manome, kad gali būti antplūdis, kadangi visuomenė yra gana aktyvi, rūpinasi jų gerove, galimai jų bus nemažai“, – BNS teigė centro vadovė Justina Morkūnaitė.

2024-ųjų biudžete centrui numatytas 807 tūkst. eurų finansavimas. Centro vadovė sako, kad tokios sumos turėtų užtekti, jei nebus gyvūnų antplūdžio, o kad lėšų nepritrūktų, planuojama ieškoti rėmėjų.

Briedis / Asociatyvi / M. Kavaliausko nuotr.

„Dar neturime veterinarinio patvirtinimo gyvūnų globos veiklai vykdyti ir užsitęsus šiek tiek statybų darbams. Šiai dienai yra intensyvus pasiruošimas veiklai, įdarbinami darbuotojai, montuojama medicininė įranga, mokomasi su ja dirbti“, – pridūrė J. Morkūnaitė.

Centro vadovė BNS teigė, kad šiuo metu poreikis yra priglausti konfiskuotus gyvūnus: „Jeigu turėtume galimybę, jau turėtume ir gyvūnų: papūgų, įvairių roplių, lūšį, laikinę katę, servalą“.

Kauno rajone, Naujųjų Muniškių kaime įkurtame Laukinių gyvūnų globos centre dirbs 13 žmonių, jis veiks kaip Lietuvos sveikatos mokslų universiteto padalinys. Centro statybos kainavo 4,8 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA