„Dykumų liūte“ banketais nekvepia | Kas vyksta Kaune

„Dykumų liūte“ banketais nekvepia

Rokas Snarskis 2023/10/29 12:58
R. Snarskio nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi sunerimęs kaunietis, kurio namų ramybę drumsčia kaimynystėje stovinčios pobūvių salės „Dykumų liūtas“ gyventojai. Pasidomėjus paaiškėjo, kad salės banketui ar gedulingiems pietums čia išsinuomoti nebeįmanoma, o patalpose šiuo metu yra apsistoję svetimšaliai.

Skundžiasi triukšmingais kaimynais

Apie problemą pranešęs skaitytojas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) informavo, kad Lazūnų g. 54A, „Dykumų liūto“ iškabomis pažymėtame pastate yra girtaujama, triukšmaujama, kabinėjamasi prie praeivių.

Savo pasakojimą vyras grindė atvaizdais, kuriuose matyti draudžiamoje vietoje stovintys automobiliai, kieme lėbaujantys asmenys, susipešus namo gyventojams atvykusi greitoji medicinos pagalba. Kieme ir tiesiog gatvėje neva nelegaliai yra remontuojami automobiliai.


Dienos „Dykumų liūte“ slenka smagiai. Pasak skaitytojo, atvėsus orui gyventojai aprimo, bet jų skaičius name nesumažėjo

Galimai užsienio piliečių vykdomą veiklą skaitytojas fiksavo šių metų rugpjūtį. Kaunietis tvirtina iš „Dykumų liūte“ apsistojusių žmonių sulaukęs grasinimų, esą už situacijos viešinimą bus papjautas.

Per 8 mėnesius gauti keli pranešimai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyr. specialistė Reda Zarauskienė sako, jog šiemet minėtu adresu buvo gauti 4 pranešimai: gatvėje pastebėtas neblaivus asmuo, automobilis užstatė įvažiavimą, gatvėje konfliktavo asmenys.

Paskutinis pranešimas apie sužalotą neblaivų vyrą buvo gautas rugpjūčio 16 d., o nuo rugsėjo 1 iki 18 d. iškvietimų pareigūnai neregistravo.

Greitoji pagalba prie „Dykumų liūto“ / Skaitytojo nuotr.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis teigia, kad nei savivaldybė, nei Eigulių seniūnija pranešimų dėl viešosios tvarkos rimties trikdymo ar vykdomos veiklos nesulaukė.

„Informacija apie ten gyvenančius asmenis ar vykdomą veiklą gali būti renkama tik pradėjus administracinę procedūrą“, – pasiteiravus apie pastate gyvenančius žmones atsako G. Gatulis.

Atvirų durų dienos kitiems nekliūva

Pasak į redakciją besikreipusio kauniečio, name daugiausia gyvena rusakalbiai žmonės, o patalpų banketams išsinuomoti negalima jau seniai – kitataučiai čia šeimininkauja bent penkerius metus. Tuo įsitikinome nuvykę pasikalbėti su aplinkiniais kaimynais, kurie buvo panašios nuomonės kaip ir Kauno miesto savivaldybė.

„Mes su jais nesame turėję konfliktų. Išgeria jie ten, daugiau laiko leidžia lauke, bet čia tikriausiai tik kultūriniai skirtumai“, – svarsto šalia konfliktuojančių kaimynų gyvenantys žmonės, panorėję išlikti anonimai.

Pašnekovai teigia, kad problema gali būti ir paties kaimyno perdėtas susirūpinimas. Iš „Kas vyksta Kaune“ pasiekusios medžiagos galima spręsti skaitytoją gyvenant gretimame name, tad po langais vykstantys lėbavimai ir remonto veikla jam labiausiai krenta į akis.


Automobiliai yra tvarkomi ir tiesiog gatvėje

Vis dėlto Lazūnų gatvėje esančio pastato, kuriame įsikūręs „Dykumų liūtas“, ir jo aplinkos malonia nepavadintum. Kiemą slepiančios tujos žirklių nematė jau seniai, šalia namo suverstos statybinės atliekos. Nuolatos atlapotos laukujės durys sufleruoja čia verdant kiek neįprastą gyvenimą.

„Reklamos“ atsisakė

Internetiniame portale rekvizitai.lt nurodoma, kad adresu Lazūnų g. 54 veikia individuali firma „Dykumų liūtas“, kurios vadovas yra Sigitas Piliponis. Nors skaitytojas teigia, kad pastatas priklauso Gintautui Remeikai, sudegusios užeigos „Bajorkiemis“ buvusiam savininkui, teistam už finansines machinacijas. Registrų centro duomenimis, namo nuosavybės eilutėje figūruoja moteris ta pačia pavarde, bet „Kas vyksta Kaune“ negali patvirtinti, ar esamuoju momentu asmenis saisto santuokos ryšiai.

Žurnalistui pabandžius paskambinti rekvizitai.lt ir „Dykumų liūto“ iškabose nurodytu telefono numeriu, atsiliepė prisistatyti nepanorusi moteris. „Nežinau žinokit nei Sigito, nei Gintauto… O ko iš Sigito norit?“ – pokalbį nedrąsiai vysto pašnekovė.

Moteris teigia nieko nežinanti nei apie „Dykumų liūtą“, nei apie jo savininkus, bet ir toliau smalsiai teiraujasi, kas domina apie minėtąją vietą. Mintys trūkčioja ilgomis apmąstymų pauzėmis. Tiesa, po minutės lėto pokalbio fone pasigirsta atsakymus sufleruojantis vyriškas balsas, kuris nelabai aiškiai girdimame sakinyje ištaria pavardę Piliponis ir šūkteli: „Reklamos mums nereikia!“

Paprašius pakartoti fone girdėtą sakinį, pašnekovė pasako, kad nieko nevyksta ir numeta ragelį. Susisiekus nurodytu telefono numeriu dar kartelį, vyro jau nebegirdėti, o moteris kalba dar atsargiau ir kiekvieną klausimą prašo pakartoti. Kelis kartus buvo išjungtas pašnekovės mikrofonas.

Remiantis Registrų centro išrašu, individuali firma „Dykumų liūtas“ registruota 1997 m., o įmonės veikimo spektras nepaprastai platus: nuo restoranų ir valgių tiekimo iki jaunimo nakvynės namų, stovyklaviečių, sportinės, su kompiuteriais susijusios ir niekur kitur nepriskirtos aptarnavimo veiklos.

Viešuose šaltiniuose firmos finansinės ataskaitos neprieinamos. Nors banketinėje salėje apsigyvenę svetimšaliai labai rimtų problemų nekelia, akivaizdu viena – Lazūnų gatvėje esančio pastato naudotojai apie savo verslą kalbėti nelinkę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA