R. Meilutytė praleis artėjantį Europos plaukimo čempionatą | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytė praleis artėjantį Europos plaukimo čempionatą

Lrytas.lt 2023/10/26 08:16
Rūta Meilutytė / DELFI nuotr.

Antradienį Kaune vyko asociacijos „LTU Aquatics“ Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu tvirtinti svarbiausių ateinančių varžybų atrankos kriterijai ir nuostatai, 2023 m. biudžeto vykdymo ataskaita bei svarstyti kiti aktualūs klausimai.

Posėdžio metu buvo patvirtintas „LTU Aquatics“ jaunimo rinktinės vyr. treneris. Šias pareigas eiti ir toliau patikėta treneriui Kęstučiui Steponavičiui.

Taip pat buvo suformuota ir gruodį Bukarešte, Rumunijoje, vyksiančio Europos plaukimo čempionato (25 m baseine) komanda. Į Lietuvos rinktinę pakviesti šeši normatyvus įvykdę sportininkai: Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Erikas Grigaitis, Kajus Stankevičius, Smiltė Plytnykaitė, Adomas Gatulis.

Dėl nesuderinamumo su treniruočių planais čempionatą praleis normatyvus taip pat įvykdę Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova, Aleksas Savickas, Daniil Pancerevas ir Tomas Navikonis.

Vykdomojo komiteto nutarimu buvo atnaujinti plaukimo sporto šakos sportinės veiklos sutarčių su sportininkais kriterijai ir patvirtinta nauja sportininkų stipendijų mokėjimo tvarka.

Primename, kad šių metų gruodžio 14–16 dienomis LSC sporto komplekse „Druskininkai“ vyks Atviras Lietuvos plaukimo čempionatas (25 m baseine). Šių varžybų nuostatus taip pat patvirtino Vykdomasis komitetas.

Posėdyje buvo pristatytas ir patvirtintas preliminarus kitų metų „LTU Aquatics“ plaukimo varžybų kalendorius. Asociacijos juridiniai nariai artimiausiu metu galės teikti savo organizuojamas varžybas (kiekvienam iš jų bus išsiųstos pildymo formos).

Pažymima, kad kitąmet olimpinių normatyvų plaukikai galės siekti ir Lietuvoje. Į atrankinių varžybų kalendorių yra įtrauktas Baltijos šalių čempionatas (kovo 23–24 dienomis), Lietuvos čempionatas (balandžio 3–6 dienomis) bei Lietuvos jaunių čempionatas (birželio 20–22 dienomis).

Meistriškumo komisijos teikimu buvo patvirtintas ir Olimpinių žaidynių pasirengimo planas. Pasak asociacijos vadovo Sauliaus Binevičiaus, tikimasi, kad šis planas užtikrins ir leis tikėtis Lietuvai Paryžiuje turėti aštuonis olimpiečius.

Kol kas kelialapius į Olimpines žaidynes yra iškovoję Danas Rapšys (200 ir 400 m laisvu st.), Kotryna Teterevkova (100 ir 200 m krūtine), Rūta Meilutytė (100 m krūtine) ir Aleksas Savickas (200 m krūtine).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA