Vienas ryškiausių motorlaivių sporto Lietuvoje atstovų E. Riabko ugdo pamainą | Kas vyksta Kaune

Vienas ryškiausių motorlaivių sporto Lietuvoje atstovų E. Riabko ugdo pamainą

N. Zavecko nuotr.

Vienas ryškiausių motorlaivių sporto Lietuvoje atstovų, du kartus Europos čempionas, pasaulio vicečempionas ir daugkartinis prizininkas Edgaras Riabko norėtų skirti daugiau dėmesio jauniesiems lenktynininkams ugdyti.

Apie tai vandens bolido pilotas pirmadienį diskutavo su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu, jo pavaduotoju Pauliumi Visocku bei Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoju sportui Arūnu Talalu.

Vandens formulės F2 varžybos Lietuvoje dar tik skinasi kelią, bet šalis jau gali pasididžiuoti Europos ir net pasaulio čempionais.

Pavyzdžiui, 2021 m. jauniausio amžiaus „Formula future“ („Ateities formulė“) delfinų („nulinėje“) klasėje pasaulio čempionato nugalėtoju tapo septynerių Kemas Mitkus. Antrą kartą pasaulio čempionu jau pirmoje klasėje berniukas tapo Kroatijoje vykusiame Tarptautinės motosporto sąjungos Circuit disciplinos „Formula Future“ klasės pasaulio čempionate.

E. Riabko tvirtino turįs ir daugiau talentingų auklėtinių. Treniruoti vaikus Edgaras pradėjo 2020 metų vasarą, prie Kauno marių įkūręs Lietuvos motorlaivių akademiją. Jau kitąmet jo auklėtiniai ėmė skinti skambias pergales Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatuose.

N. Zavecko nuotr.

Lenktynininkai rungiasi šešiose klasėse pagal amžiaus grupes: nuo jauniausių šešiamečių septynmečių pradedančiųjų, vadinamų delfinais, iki penktos klasės šešiolikmečių aštuoniolikmečių paauglių.

„Vandens formulės bolidai yra brangūs, tačiau vaikų laiveliai gerokai paprastesni, todėl sąlyginai kainuoja nedaug, gerokai pigiau, nei kartingai“, – aiškino E. Riabko.

V. Makūnas tvirtino, kad Kauno rajonas nuo seno garsėja techninėmis sporto šakomis ir pritarė E. Riabko idėjoms. „Tai geras būdas sudominti vaikus ir įprasminti jų laisvalaikį“, – pastebėjo meras.

Pasitarimo dalyviai aptarė įvairias vietas, kur galėtų vykti vaikų stovyklos ir varžybos. Diskutuota apie Kauno marias, Batniavos tvenkinį, Kačerginę, bet nuspręsta, kad bene labiausiai šiam tikslui tinka Nemune ties Zapyškiu įrengta infrastruktūra.

„Čia galėtų būti treniruočių stovykla, be to, jaunieji sportininkai galėtų pasirodyti per kokią nors šventę, pavyzdžiui Aitvarų festivalį. Svarbu, kad būtų užtikrintas jų saugumas“, – pabrėžė meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA