Grasinimų dėl sprogimų sulaukė Kauno miesto savivaldybė, trys mokyklos | Kas vyksta Kaune

Grasinimų dėl sprogimų sulaukė Kauno miesto savivaldybė, trys mokyklos

BNS / Ignas Jačauskas 2023/10/23 18:33
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Grasinimų dėl sprogimų pirmadienį sulaukė Kauno miesto savivaldybė, taip pat trys mokyklos.

„Policija fiksavo keturis pranešimus dėl sprogdinimų – Vilniaus Taikos gimnazijoje, taip pat Vilniaus lietuvių namuose-gimnazijoje Dzūkų gatvėje, Kauno savivaldybėje ir Papilės Simono Daukanto gimnazijoje Akmenės rajone“, – BNS pirmadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Evakuota nebuvo nė viena įstaiga, pareigūnai jas patikrino ir sprogmenų nerado.

Tuo metu naujienų portalas „15min“ skelbia, kad viena grasinimų sulaukusi Taikos gimnazija antradienį ugdymą nusprendė organizuoti nuotoliu.

Melagingi pranešimai apie galimus sprogimus į įstaigas ėmė plūsti prieš daugiau nei savaitę, praėjusios savaitės pabaigoje šių pranešimų sumažėjo – jų sulaukė nebe šimtai, o tik kelios įstaigos.

Nacionalinis krizių valdymo centras bei kiti pareigūnai ir politikai grasinimus elektroniniais laiškais apie neva padėtus sprogmenis mokyklose, darželiuose, savivaldybėse vertina kaip informacinę-kibernetinę ataką siekiant bauginti visuomenę, apkrauti darbu šalies institucijas. Žvalgyba teigia, kad ši tikslinga koordinuota ataka vykdoma priešiškų valstybių iniciatyva.

Policija dėl melagingų pranešimų atlieka ikiteisminį tyrimą bendradarbiaudama su kitomis valstybėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA