„Blue/Yellow“ naujo paramos projekto metu sieks surinkti 10 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

„Blue/Yellow“ naujo paramos projekto metu sieks surinkti 10 mln. eurų

BNS 2023/10/19 19:40
Asociatyvi / ELTA, D. Labučio nuotr.

„Blue/Yellow“ ketvirtadienį pranešė sukūrusi naują skaitmeninį įrankį paramos ukrainiečiams rinkimui ir sieks surinkti 10 mln. eurų.

Kaip skelbia organizacija, projektas „Digital UA Soldiers“ leis kiekvienam Ukrainos rėmėjui Lietuvoje ir pasaulyje turėti savo vardinį skaitmeninį karį projekto platformoje internete. Visos surinktos lėšos virs realia parama Ukrainai – dronais, optika, naktinio matymo prietaisais, automobiliais ir kita pagalba.

„Per ilgą laiką didžioji dalis visuomenės priprato prie karo situacijos Ukrainoje, todėl mes, kaip didžiausia Ukrainą remianti NVO Vakarų Europoje, turime ieškoti naujų būdų, kaip skatinti ir lietuvius, ir užsieniečius finansiškai remti jos kovą. Vienas iš šių būdų – mūsų naujasis projektas „Digital UA Soldiers“, – teigia „Blue/Yellow“ direktorė Laura Paukštė.

Organizacija kelia tikslą iki metų pabaigos surinkti bent 1 mln. eurų paramos Ukrainai, iki Velykų – 3 mln. eurų, o jei pavyks projektu sudominti ir užsieniečius, pradinis siekis yra surinkti 10 mln. eurų. Pasak „Blue/Yellow“ atstovų, jei projektas pasiteisins užsienyje, suma gali būti didinama.

„Digital UA Soldiers“ projekto akcentas – leisti žmonėms įsitraukti į paramą Ukrainai žaidybine forma. Kiekvienas gali tapti virtualaus vardinio Ukrainos kario savininku, paaukodamas bet kokią sumą ir pasirinkdamas, kurioje Ukrainos vietoje šis kareivis bus dislokuotas.

Vienas iš „Blue/Yellow“ įkūrėjų Jonas Ohmanas teigia, kad nors visuomenės parama laikui einant mažėja, tačiau Ukrainos gynėjų poreikiai tik didėja.

„Svarbu pabrėžti, kad tikimės sulaukti užsienio šalių ir jų gyventojų dėmesio bei prisidėjimo prie mūsų misijos. Čia gali įsitraukti visi – tai ir puikus būdas edukuoti vaikus apie valstybės gynimo svarbą, taip pat čia gali įsitraukti ir verslai, savo vardu pirkdami vardinius skaitmeninius kareivius“, – sako J. Ohmanas.

Anot jo, geopolitinė situacija pasaulyje lemia tai, kad tokių organizacijų, kaip „Blue/Yellow“, paramos reikšmė auga.

„Rėmėm, remiam ir remsim, kas bevyktų pasaulyje, kas bebūtų Lietuvos ar kitų šalių valdžioje. Skaitmeninio kario pastatymas – mažiausia, ką kiekvienas šiuo metu galime padaryti dėl Ukrainos“, – teigia J. Ohmanas.

Organizacija „Blue/Yellow“ Ukrainos kovą už laisvę remia nuo 2014-ųjų. Iš viso nuo Rusijos invazijos pradžios organizacija nurodo surinkusi apie 65 mln. eurų paramos ukrainiečiams, tarp didžiausių akcijų buvo paramos projektas „Radarom!“, per kurį radarų pirkimui surinkta 14 mln. eurų.

J. Ohmanas sako tikintis, jog naujausias projektas leis pasiekti 100 mln. eurų ribą.

Daugiau apie projektą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA