Žalgirio pergalės parke pasodinti ąžuolai primins Ukrainos kovą už laisvę (foto) | Kas vyksta Kaune

Žalgirio pergalės parke pasodinti ąžuolai primins Ukrainos kovą už laisvę (foto)

Šeštadienį popiet Žalgirio pergalės parke vykęs renginys, skirtas palaikyti Ukrainą kovoje už demokratinę ateitį, sutraukė gausų būrį gyventojų.

Renginyje dalyvavo daug karo pabėgėlių iš Ukrainos, kurie laikinus namus rado Lietuvoje, nemažai garbingų svečių: Ukrainos garbės konsulas Lietuvai Vygandas Blandis, Kazachstano garbės konsulas Jonas Jagminas, Seimo nariai, Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas, visuomeninių organizacijų atstovai, šauliai, kariai savanoriai ir kiti Ukrainos draugai, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Renginį simboliškai pradėjo Lietuvos ir Ukrainos himnai. Visi susirinkę sukalbėjo maldą už žuvusiuosius, prašė Dievo taikos ir ramybės pasaulyje. Prie koplytstulpių nugulė gėlės kovotojams už laisvę.

/ KRS nuotr.

„Prieš daugiau nei 1,5 metų Ukrainoje prasidėjo karas, o Lietuvos ir, žinoma, Kauno rajono žmonės neliko abejingi ištikusiai nelaimei, visomis išgalėmis stengėsi padėti nuo karo bėgančioms šeimoms, suteikėme humanitarinę, socialinę pagalbą“, – kalbėjo šventėje dalyvavęs Kauno rajono savivaldybės vicemeras P. Visockas.

Vicemeras pasidžiaugė, kad visų žmonių paramos dėka Ukrainos tauta vis dar yra nepalaužta, tvirta. „Šiandien esame mūsų protėvių žemėje, kurioje tvyro lietuvių didvyrių dvasia, kartu sodinsime ąžuolus – mūsų nacionalinį medį, simbolizuojantį vyriškumą ir jėgą. Jų stiprybę ir jėgą perduosime ukrainiečiams“, – sakė P. Visockas.

Šventės svečiai prisiminė abiejų tautų ilgametę istoriją ir draugystę, džiaugėsi, jog tautinis identitetas Europoje vis dar yra vertybė.

/ KRS nuotr.

Parko teritorijoje, kuri užima 10 hektarų, žaliuoja daugiau nei 600 ąžuolų, o renginio metu buvo pasodinti du nauji ąžuoliukai, kurie ateities kartoms primins ukrainiečių drąsą ir ryžtą kovojant dėl savo šalies laisvės.

„Laimingi yra tie žmonės, kurie sodina medžius ir žino, kad negalės ilsėtis jų paunksmėje“, – priminė posakį Ukrainos garbės konsulas Lietuvai V. Blandis.

Šventę vainikavo vaišės: susirinkę ragavo ukrainietiškų barščių ir kitų skanumynų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA